Laser show zamijenio klasični vatromet

Ribarska fešta u Vrsaru (S. HALAMBEK)
Ribarska fešta u Vrsaru (S. HALAMBEK)

Iako je kiša odgodila prvi termin središnje ribarske fešte na vrsarskoj rivi zakazan za blagdan Velike Gospe, ona je održana u drugom terminu sinoć i okupila veliki broj posjetitelja.

Vrsarske ribarske fešte poznate su kao mjesto dobre zabave koja se odvija na nekoliko pozornica, uz obilje morskih specijaliteta, a ove je godine obogaćena i jednom posebnošću - nebo je u ponoć, umjesto tradicionalnog vatrometa obasjao laser show, jedan od rijetkih svjetlosnih spektakala na nekoj ribarskoj fešti. Ideja o nešto drugačijem showu rodila se, kako veli Natalija Vugrinec, direktorica općinske turističke zajednice, ove zime, kada je za božićne i novogodišnje blagdane, umjesto klasičnih lampadina, starogradska jezgra ukrašena LED rasvjetom koja je osvjetljavala zgrade.

- S tvrtkom Prolight koja je izradila rasvjetu dogovorili smo laser show za ribarsku feštu, kako bi posjetiteljima ponudili nešto drugačije i ostali u okviru troškova vatrometa, kazala je Vugrinec. Laseri su rivu i posjetitelje obasjavali s dvije lokacije kraj pozornica, a dimni efekti praćeni su glazbom. Laser je mijenjao boje, a show trajao desetak minuta i ponovio se sat nakon ponoći.

Ribarska fešta odvijala se na tri pozornice s kojih su publiku zabavljali Koktelsi, te grupe Angels, Funbox i Alfatime, te u ranijim večernjim satima folkloraši iz KUD-a Balun iz  Vodnjana. Među štandovima koji se protezali na nekoliko punktova između pozornica ugostitelji su nudili dagnje, lignje, sardele i ostale riblje specijalitete.

Vrsarska turistička zajednica već tradicionalno organizira ribarske fešte svaki drugi petak za dobrodošlicu svojim gostima, a ova u srcu kolovoza je najveća i najbogatija ponudom.

Do kraja sezone održat će se još dvije ribarske fešte na vrsarskoj rivi i to 5. i 19. rujna. (V. HABEREITER, snimio S. HALAMBEK)


Podijeli: Facebook Twiter