Laburisti: Općina Ližnjan i dalje stagnira

Marčelo Miletić, Mario Radešić i Ornela Pauro (Z. STRAHINJA)
Marčelo Miletić, Mario Radešić i Ornela Pauro (Z. STRAHINJA)

Gotovo je godinu dana prošlo od kako je nova garnitura na vlasti, a općina Ližnjan i dalje stagnira. Jedino što se zbiva je dizanje fame kroz medije pa se "ekskluzivnom" informacijom kroz novine plasira priča da će Ližnjan imati nudističke plaže, a zapravo je tema bila o koncesijama za ležaljke i štandove, odnosno upravljanje pomorskim dobrom, poručili su Hrvatski laburisti - Stranka rada iz Ližnjana jučer, kada Općina obilježava svoj dan, dakle uoči večernje svečane sjednice Općinskog vijeća.
 
Predsjednik podružnice i županijski vijećnik Mario Radešić, općinski vijećnik Marčelo Miletić i Ornela Pauro konferenciju za novinare sazvali su na temu "Razvojna fatamorgana" jer, tvrde, Ližnjan i pod vlašću načelnice Maje Cvek nastavlja stagnirati, nema niti jednog konkretnog projekta čija je realizacija gotova ili barem započeta, a komunikacija s mještanima je loša. Uz to, rekli su Laburisti, donačelnik Paulo Demarin, proziva bivšu vlast za mnoge propuste, a pritom zaboravlja da je i u doba te bivše vlasti on obavljao istu tu funkciju.
 
- Neprihvatljivo je da od vijećnika traže podršku za zaduživanje za gradnju vrtića u Ližnjanu, čiji se ukupni troškovi, prema izjavi Demarina, penju i do 15 milijuna kuna, a da nisu prezentirali ni projektnu dokumentaciju, analizu opravdanosti niti koliko će djece tim vrtićom biti zbrinuto. Za 15 milijuna kuna možemo sagraditi vrtić za svako naselje u općini, rekao je Radešić.
 
Općina, smatraju Laburisti, ima ogroman potencijal, međutim vlast ne uspijeva osmisliti, kreirati ni kandidirati ijedan projekt za europske ili druge fondove.
Kao županijski vijećnik Radešić apelira na načelnicu Cvek i njene suradnike da iziđu ususret Istarskoj županiji sa svom potrebnom dokumentacijom i uslugom potrebnom za realizaciju projekta u bivšoj vojnoj zračnoj luci.
- Jedino na taj način, sudeći prema viđenom u ovih skoro godinu dana, mogu se očekivati konkretni razvojni projekti, zaključio je Radešić. (Z.STRAHINJA)

Podijeli: Facebook Twiter