Labin: Zamućenoj vodi nazire se kraj


U opravdanoj odsutnosti troje vijećnika održana je još jedna sjednica Gradskog Vijeća Grada Labina. Aktualni sat, koji inače zna biti buran, bio je miran i ne zanimljiv. Za izdvojiti je tek pitanje nezavisnog vijećnika Darka Martinovića, zašto je voda zamućena, te zašto se nakon popravka kvarova zamućena voda ne ispušta iz sustava, što je demonstrirao vodom donesenom za govornicu u dvije boce.

Dobio je odgovor Dina Škopca, direktora labinskog Vodovoda, da se za vrijeme zamućenja građane o tome svakodnevno izvještava, te da je voda po posljednjem ispitivanju Zavoda za javno zdravstvo opet ispravna za piće no, treba sačekati par dana kako bi se čitav sustav pročistio.

Škopac je također izvijestio vijećnike i javnost da su zamućenja od iduće godine prošlost, jer se namjerava utrošiti 580 tisuća kuna, kako bi se izvori Fonte Gaja-Kokoti i Mutvica, koji se nalaze u dolini Raše, spojili na izvor Rakonek, te bi se problemi sa zamućenjem kod enormno velikih padalina u buduće izbjegli.

Na vijeću je prihvaćeno godišnje izvješće o radu Dječjeg vrtića "Pjerina Verbanac", kao i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima u Gradu Labinu, po kojoj će održavanje sportskih objekata i održavanje sportske dvorane, poslovi koje je do sada obavljalo trgovačko društvo 1. Maj Labin d.o.o. Labin, izmjenom obavljati trgovačko društvo Labin 2000 d.o.o.

Vijećnici su jednoglasno izglasali i Plan davanja koncesija za Komunalne djelatnosti za iduću godinu, po kojem se raspisuju koncesije za dimnjačarske poslove na rok od pet godina, uz naknadu od 30 tisuća kuna godišnje, te jedna koncesija za Hitne intervencije i vučnu službu (pauk), također na pet godina, uz naknadu od 7,5 tisuća kuna godišnje. (A. ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter