Labin: Program energetske obnove obiteljskih kuća

Na natječaj se ne mogu prijaviti kuće čija je gradnja u tijeku, već samo one dovršene i legalizirane (arhiva)
Na natječaj se ne mogu prijaviti kuće čija je gradnja u tijeku, već samo one dovršene i legalizirane (arhiva)

U Gradskoj knjižnici Labin održana je radionica u sklopu raspisanog Javnog natječaja za sufinanciranje projekata energetske učinkovitosti u obiteljskim kućama na području Grada Labina.

Radionici, prezentaciji projekta prisustvovao je veliki broj zainteresiranih građana, projektanta, osoba za certificiranje zgrada, te poduzetnika iz građevinskog sektora. Vodili su je predstavnici tvrtke Delfin grupa d.o.o. iz Rijeke Siniša Krunić i Sanjin Lukarić, a javni natječaj otvoren je do 11. kolovoza.

Na radionici je predstavljen način prijave na natječaj, govorilo se o potrebnoj dokumentaciji, načinu bodovanja prijava, utvrđivanju liste prednosti i odabiru korisnika sufinanciranja te potpisivanju ugovora s korisnicima i izvođenju radova.

Maksimalni iznosi koji se sufinanciraju su najviše 40 posto opravdanih troškova ulaganja odnosno do 30 tisuća kuna (s PDV-om) po obiteljskoj kući, što daje Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, te najviše deset posto opravdanih troškova ulaganja, odnosno do 7.500 kuna (s PDV-om) po obiteljskoj kući, što daje Grad Labin.

Program energetske obnove obiteljskih kuća 2014. - 2020. u smislu ovog javnog natječaja odnosi se na obiteljske kuće izgrađene na zasebnoj građevinskoj čestici, bruto površine do 400 metara četvornih. Takva kuća u cijelosti ili u više od 50 posto bruto podne površine mora biti namijenjena stanovanju s najviše dvije stambene jedinice.

Naravno, mora biti legalno izgrađena, a one u procesu legalizacije ne mogu konkurirati na ovom javnom natječaju do okončanja tog postupka, kao ni kuće čija je gradnja u tijeku. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter