Kušanje prvih rezultata cjelogodišnjeg rada

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Tradicionalna Fešta mladega vina, s puno popratnih sadržaja, održava se sutra u Svetvinčentu, a središnji događaj predstavlja izložba i degustacija mladog vina od 15 sati u Art centru. U prostoru negdašnjeg društvenog doma 20-ak će vinara iz čitave Istre predstaviti svoja mlada bijela i crna vina - prve rezultate cjelogodišnjeg rada, uloženog truda i znanja. Među renomiranim vinarima na Fešti nastupit će: Ravalico, Trapan, Franc Arman, Vivoda, Tomaz, Siljan, Bačac Pilato…

Posjetitelji smotre će za 50 kuna moći kupiti degustacijsku čašu i kušati vina po vlastitom izboru, a s čašom će dobiti i ocjenjivački list na kojemu će moći glasovati za najbolja mlada vina. Proglašenje i podjela nagrada za tri najbolja vina održat će se u 21 sat. Svim vinarima koji se sutra u Savičenti predstavljaju svojim proizvodima bit će uručene zahvalnice za sudjelovanje.

Inače, program Fešte mladega vina počinje već u 10 sati Svjetskim prvenstvom u pljočkanju u parovima. U 13.30 s Place starta biciklijada, a biciklisti se natrag očekuju oko 17. sati. Prijave se primaju na dan biciklijade od 12.30 sati, a prvih sto prijavljenih dobiva majicu sponzora. Vozit će se na dvije staze - dužom i zahtjevnijom od 45 kilometara, te kraćom i ležernijom od 27 kilometara, i to kolskim putovima, šumom i asfaltom.

Na stazama su i dva odmorišta na kojima su predviđena povremena zaustavljanja za okupljanje i okrepu, a po dolasku na cilj za sudionike je osiguran ručak. Sportski dio programa upotpuniti će i nogometni susreti veterana NK Smoljanci, Barban 2005., Žminj te NK Karlovac, u Žlinji od 14 sati. Popodnevni dio programa Fešte upotpuniti će plesom KUD Svetvinčenat (u 17 sati mali, u 19 veliki), te svirkom Anelida. Za večernji dio programa, od 21 sat u velikom šatoru, pobrinuti će se Mauro Staraj & La banda te Laguna band.

Feštu, koja se oslanja na 40 godina dugu tradiciju izlaganja vina, organiziraju Turističke zajednice Svetvinčenta, pod pokroviteljstvom Općine. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter