Krulčić: Pazinjani do svake informacije u tri klika


Od 15. studenoga građanima su na raspolaganju nove internetske stranice na adresi (www.pazin.hr.) izvijestio je na konferenciji za novinare pazinski gradonačelnik Renato Krulčić.

Stranice su u suradnji s tvrtkom Netlex iz Pazina, nakon provedenog javnog natječaja, realizirali djelatnici gradske uprave, tako je za sve utrošeno 26 tisuća kuna, uključujući PDV, rekao je Krulčić, zahvalivši svim djelatnicima gradske uprave, od kojih su neki i dio svog slobodnog vremena odvojili za realizaciju ovog projekta.

Nove stranice Grada Pazina su preglednije i informativnije od starih. To je, ističe Krulčić, zapravo i bio glavni cilj izrade novih stranica Grada kojima gradska uprava građanima želi pružiti pravovremene, provjerene i potpune informacije.

Na njima se mogu naći svi relevantni podaci o Gradu Pazinu, ali i sve informacije o natječajima, projektima manifestacijama i svim ostalim aktivnostima gradska uprave, gradskog vijeća i ostaloga što se u Pazinu događa. Stranice su dizajnirane tako da se do svake informacije može doći u tri klika.

Krulčić se u nastavku osvrnuo na nedavno istraživanje GONG-a i Udruge gradova prema kojem je Pazin, od 576 jedinica lokalna samouprave, od čega 365 gradova, zauzeo visoko četvrto mjesto po razini transparentnosti lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj.

On vjeruje kako će nove internetske stranice povećati razinu transparentnosti pazinske gradske uprave, ali i omogućiti građanima da se aktivno uključe u rasprave Gradskog vijeća, procese donošenja odluka, te da će ubuduće svojim prijedlozima i primjedbama sudjelovati u aktivnostima i provođenju lokalnih politika.  (M. RIMANIĆ)                                                                                                                                               


Podijeli: Facebook Twiter