Kroz staru Galižanu samo obilazno i oprezno

Skela na palači Leonardelli u najužem djelu Ulice Michele Della Vedova (Z. STRAHINJA)
Skela na palači Leonardelli u najužem djelu Ulice Michele Della Vedova (Z. STRAHINJA)

Središnja prometnica u Galižani Ulica Michele della Vedova zatvorena je od jučer u 6 sati zbog postavljene skele na pročelju palače Leonardelli. Promet će se sve do nedjelje 23. travnja odvijati zaobilaznim pravcima, a kako smo se jučer i sami na terenu uvjerili, privremeni režim funkcionira bez većih problema za vozače koji se pridržavaju istaknutih uputa i propisa.

Zatvoreno kod Circola

Mada se kuća Leonardelli nalazi u strogoj jezgri Galižane, i to na jednom od najužih dijelova Ulice Michele della Vedova, promet je zatvoren već kod Circola i osnovne škole iz pravca Pule te kod raskrižja za groblje iz pravca Vodnjana. Na tim su punktovima i jasno istaknuti znakovi koji usmjeruju vozače na obilazni pravac.

Autobusi Pulaprometa u oba smjera (u smjeru Vodnjana i u smjeru Pule) voze do škole u Galižani i potom se vraćaju na Vodnjansku cestu. Olakotna je okolnost što je privremeni prometni režim na snazi upravo za vrijeme školskih proljetnih praznika.

Unatoč postavljenoj signalizaciji na prilazima staroj jezgri, lokalno stanovništvo može ući automobilom i u užu zonu naselja, a kako su prethodno najavili iz žminjske tvrtke Kapitel, koja obnavlja palaču, omogućen je ulaz i manjim dostavnim vozilima. U tu svrhu koriste se ulice Toro i Sv. Silvestra, kao i ulica Antonia Pianella, a uvjerili smo se da se mještani služe i ulicom Giovannija Petrisa. Za pješake nema ograničenja u kretanju te je osiguran prolaz i uz samu građevinsku skelu.

Obnova palače

Za vozače-prolaznike kroz Galižanu obilazni pravac ide iz pravca Pule Fažanskom ulicom pa ulicama San Zoane, Lumel i San Zusto te obrnuto iz pravca Vodnjana, a tom trasom usmjerava ih i privremena prometna signalizacija. U svakom slučaju, prilikom vožnje tim ulicama potrebno je dodatno usmjeriti pažnju na uvjete na cesti te se pridržavati prometnih propisa.

Kako su prije dva dana iz tvrtke Kapitel naveli, razlog zatvaranju prometa je postavljanje skele na palaču Leonardelli, koja se proteže dobrim djelom uske prometnice, ali i izgradnja kanalizacijskog i vodoopskrbnog priključka. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter