Kringa dobila društveni dom i igralište

Projekt izgradnje novog društvenog doma i malonogometnog igrališta vrijedan je 650.000 kuna
Projekt izgradnje novog društvenog doma i malonogometnog igrališta vrijedan je 650.000 kuna

Križanci su dobili Društven dom Takala, a svečanim presijecanjem vrpce otvorio ga je najstariji Križanac, 93-godišnji godišnji Šime Turković. Tinjanski načelnik Goran Hrvatin podsjetio je da je ideja o gradnji doma i asfaltiranog igrališta tinjala još od njegova djetinjstva. Stoga veseli ga što je napokon došao dan kada je Kringa dobila društveni dom i asfaltirano malonogometno igralište.

Realizacija projekta započela je lani na poticaj lovaca, koji će također koristiti ovaj dom, namijenjen svim Križancima za razna društvena događanja i zabave. Uz dom je uređeno i asfaltirano malonogometno igralište kojem se posebno vesele mlađi naraštaji, ali i rekreativci koji su do sada na sportske aktivnosti putovali u Tinjan ili Sveti Petar u Šumi.

Vrijednost izvedenih radova je oko 650 tisuća kuna, istaknuo je načelnik Hrvatin, naglasivši da su najveći dio posla odradili i financirali sponzori, ljudi iz Kringe i okolice koji žive i rade u drugim krajevima, a ovim su činom pokazali koliko vole i cijene rodni kraj. U proteklih pet-šest godina društveni domovi izgrađeni su u više mjesta na području Općine Tinjan, rekao je Hrvatin. Mnogi od njih, a posebno ovaj u Kringi, dokazuju da se u relativno kratkom vremenu može napraviti veliki projekt za lokalnu zajednicu.

Među brojnim Križancima i njihovim gostima iz susjednih mjesta bili su saborski zastupnik Peđa Grbin, županijski vijećnik Marino Roce, pročelnik županijskog Odjela za poljoprivredu Tinjanac Milan Antolović, pazinski gradonačelnik Renato Krulčić i drugi. Svi su čestitali Kringi i Općini na realizaciji ovog projekta sa željom da dom i igralište budu što češće bude u funkciji.

Program otvaranja Doma Takala nogometnom utakmicom zaključile su veteranske selekcije Grada Pazina i Kringe, a slavili su domaćini 4:3. (Napisao i snimio M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter