Konačno novi semafor na Drosini

Stari neispravni semafor ne isplati se popravljati (M. ANGELINI)
Stari neispravni semafor ne isplati se popravljati (M. ANGELINI)

Javna ustanova Pula sport zamijenit će semafor na Gradskom stadionu Aldo Drosina što je potvrdilo i Upravno vijeće te ustanove. Naime, kratko vrijeme od otvaranja novoizgrađenog stadiona, zbog vlage i nekvalitete, semafor je prestao raditi, a kako je utvrđeno, u potpunosti su mu unutrašnjost i elektronički sklopovi korodirali. Stoga je taj neispravan semafor već duže vrijeme sramota novog stadiona. Također je utvrđeno da se semafor ne isplati popravljati. S obzirom da je tvrtka koja ga je nabavila i montirala u međuvremenu propala, a da bi njegova "rekonstrukcija" bila jednako skupa kao i nabavka novog, Javna ustanova Pula sport koja skrbi o stadionu, odlučila se za zamjenu.

Novi semafor pulske Are Electronic

Stoga je JU Pula sport proveo javni natječaj za nabavu i montažu sportskog semafora, na kojem je odabrana ponuda pulske tvrtke Ara Electronic, vlasnika Igora Brenka, vrijedna 365 tisuća kuna (s PDV-om). Na natječaj su se inače prijavila još dva ponuditelja, zagrebački Audio Video Consulting čija je ponuda iznosila 458,7 tisuća kuna (s PDV-om), te pazinski Special d.o.o. s ponudom u iznosu od gotovo 558 tisuća kuna (s PDV-om). Sva tri ponuditelja u potpunosti su zadovoljila uvjete natječaja.

Prema pojašnjenju, odabrana je Ara Electronic jer je ponudio najnižu cijenu. Kako stoji u izvješću JU Pula sport, sredstva za realizaciju zamjene sportskog LED semafora na Gradskom stadionu osigurana su financijskim planom ustanove za 2014. godinu iz dijela prihoda od iznajmljivanja imovine kojom JU Pula sport upravlja.

I travnjak bi trebalo zamijeniti

Inače, u raspisanom natječaju procijenjena vrijednost nabave i montaže bila je definirana u iznosu od 260 tisuća kuna bez PDV-a. Kako su sve tri ponude premašile taj iznos, odabrana je ona s najnižom ponudom, koja je, bez PDV-a, veća za 32 tisuće kuna od plana, te će se i taj iznos namiriti iz prihoda iznajmljivanja imovine. Preostale dvije ponude "debelo" premašile procjenu. Audio Video Cunsultingova ponuda bila je za sto tisuća kuna viša od procjene, a Specialova za više od 180 tisuća kuna. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter