Komadina: Desnica prečesto dolazi do izražaja

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

- SDP je jedina stranka koja mijenja Hrvatsku, a da bi to činili moramo kontinuirano pobjeđivati na izborima, rekao je potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina u uvodom izlaganju na otvaranju političke škole Foruma mladih SDP-a koja se ovog vikenda održava u vrsarskom hotelu Pineta. Događaj je koji je okupio 110 mladih i starijih članova iz svih krajeva Hrvatske, a na otvaranju skupa je rečeno da je broj prijava premašio 60-70 posto broj raspoloživih mjesta.

Komadina je članovima prenio iskustva u planiranju i tijeku predizborne kampanje i strategiji izborne pobjede. Rekao je da je politička scena razmrvljena i da se ona danas svodi na partizane i ustaše, odnosno na SDP i HDZ.

- Između toga imamo zvijezde padalice ili kiše meteorita, kako je ostale političke opcije slikovito opisao potpredsjednik SDP-a koji je ujedno župan Primorsko-goranske županije. Uvjeren je da je Hrvatska većinski okrenuta u lijevo, ali ponekad zbog okolnosti desnica prečesto dolazi do izražaja. Rekao da rad u stranici rezultira izlaskom na izbore, a kada se traži povjerenje građana te da to se ne smije raditi slučajno.

- Kampanja počinje onog dana kada završava izborni ciklus i traje četiri godine te se ne radi samo u 15 dana kada je službeno medijski popraćena. Stoga, pobjeda na izborima nije bljesak pojedinca već kontinuirani rad na tumačenju programu i političkoj opciji kojoj pripadate, ali i realnog programa za mjesto u kojem živite, zaključio je Komadina.

Rajko Ostojić, potpredsjednik SDP-a je poručio mladima da je važniji gram lojalnosti nego kilogram pameti, a kasnije je pojasnio da za njega to znači lojalnost prema socijaldemokraciji, prema siromašnima, prema antifašizmu i svemu onome drugome što ih veže u SDP-u. Maja Šarić, predsjednica istarskog SDP-a poželjela je mladima SDP-a da iz Istre otiđu bogatiji novim saznanjima i prijateljstvima te da se ne daju kupiti i prodati jer je to neprocjenjiva vrijednost ovog SDP-a. Davor Bernardić, predsjednik zagrebačkog SDP-a je rekao da su mladi najpozvaniji da promjene društvo, ali samo na osnovama drugarstva i lojalnosti.

U dvodnevnoj političkoj školi najavljen je dolazak Tonina Picule koji će mladima SDP-a govoriti o izazovima i šansama u Europskoj uniji. Drago Kraljević će iznositi povijest i odnose Hrvatske i Italije, a Božo Štifanić o antifašizmu u Istri. Pored još nekoliko predavanja najavljeno je donošenje nacionalnog programa djelovanja za mlade kojeg će predstaviti javnosti tijekom ovog proljeća.

Inače, na Malom Lošinju se tradicionalno održava politička škola SDP-a krajem ljeta, a najavljeno je da će biti i ove godine. U Vrsaru se sada održava po prvi put. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter