Kod Novigrada pronađena uginula glavata želva

(Arhiva)
(Arhiva)

Nedaleko Novigrada pronađena je uginula kornjača - glavata želva. Dojavu o stradaloj životinji zaprimio je Županijski centar za obavještavanje u nedjelju u 14.30 sati od strane Pomorske policije.

Nakon pronalasku uginule strogo zaštićene morske kornjače na mjesto dojave upućena je ovlaštena veterinarska služba koja je pristupila zbrinjavanju uginule životinje. Još se ne zna uzrok njenog stradavanja.

Slučajno ili ne, dan prije u moru kraj Poreča pronađen je uginuli delfin. Na poziv građana reagirala je za to ovlaštena Veterinarska bolnica Poreč, a kako doznajemo od njenog direktora, magistra veterine Branka Jurića, uzrok smrti nesretnog sisavca utvrdit će specijalizirani znanstvenici Veterinarskog fakulteta

Sveučilišta u Zagrebu. Na pitanje koliko su učestali takvi slučajevi na području Istre, kazao je da se ne događaju često. No, prije desetak dana je također pronađen uginuli, mali delfin kojega su,

poštujući proceduru, otpremili na zagrebački Veterinarski fakultet. Što mu se točno dogodilo i zašto je izgubio život zasad još nije poznato. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter