Kišobran pod ruku i u šetnju!

Turisti u šetnji Rovinjom (M. MIJOŠEK)
Turisti u šetnji Rovinjom (M. MIJOŠEK)

Iznimno loše vrijeme nije uspjelo pokvariti raspoloženje mnogobrojnim turistima koji su odlučili blagdane provesti na Poluotoku. Iako je u subotu kiša mjestimice lijevala kao iz kabla, brojne grupe biciklista koje su u Istri na pripremama to nije odvratilo od pedaliranja, pa ih se moglo vidjeti na mnogim lokalnim cestama. Ni stranim nogometašima i atletičarima očigledno hladnoća, ni kiša ne mogu pokvariti planove.

Čak ni onim gostima koji su došli uživati u šetnji i odmoru od svakodnevnice nije bilo dosadno - u hotelima su se brčkali u bazenima, masirali se po wellness centrima, a brojni su uzeli kišobrane u ruke i išli u obilazak pulske Arene, Pule, Poreča i Rovinja. Jer, kako su nam mnogi gosti ovog vikenda rekli, "ništa im neće ovaj blagdan pokvarit".

Tako su odlučili i brojni istarski ugostitelji koji su revno iznosili i unosili svoje stolove i stolice na terase, te pripremali roštilj i ražanj na otvorenom – primjerice na takozvanoj Schweinstrasse na potezu od Krunčići do Vrsara, dok su mnogi proizvođači domaćih rakija, vina i likera strpljivo pod ceradama ponad Limskog kanala prodavali svoje proizvode, kiši unatoč.

-Našim gostima ništa ne smeta. I po lošem su vremenu bili na sportskim terenima i nastavili sa svojim aktivnostima, kaže nam Nataša Prošić, direktorica medulinskog hotela Holiday koji posluje u sklopu Arenaturista. Upravo u ovom periodu ovaj je hotel kao i susjedni Belvedere te apartmani Ai Pini krcat, i to prije svega raznim sportskim grupama iz Austrije, Njemačke, Belgije, Italije, pa čak i Rumunjske. Također, ističe Prošić, nisu ih iznevjerili ni gosti u kampovima Kaželi, Stoji, Stupicama i Medulinu - svaki je ovog vikenda primio stotinjak stalnih gostiju.

U luksuznom rovinjskom hotelu Lone tvrtke Maistra priča je posve drugačija. Ondje se loše vrijeme koristi za opuštanje u vrhunskom wellness centru, ispijanju kava u ugodnom lobbiju ili pak za izlete u okolicu.

- U hotelu Lone u subotu smo imali gotovo 350 gostiju, a u svim našim otvorenim objektima njih 1500. Najveći broj gostiju dolazi s njemačkog, austrijskog, slovenskog, talijanskog i domaćeg tržišta, kaže nam Vanja Mohorović, zadužena za odnose s javnošću.

To što je prošle godine preuređen i što je dobio više zvjezdica, i više cijene, nije se odrazilo na dolazak starih gostiju za Uskrs u hotel Parentium porečke Plave lagune. Kako kaže direktor hotela Silvano Pilar, stari su gosti jedva dočekali da se hotel otvori prošlog kolovoza kako bi opet u njemu mogli boraviti jer ga jednostavno smatraju svojim drugim domom.

Hotel je sada za Uskrs pun 70 posto, a polovicu čine individualci. Većinom su to gosti iz Italije, Njemačke, Slovenije i Austrije. Za blagdane goste će iznenaditi svečanim objedima s tradicionalnim jelima i namirnicama, ali i živom glazbom. Goste također oduševljava novi wellnes centar s velikim bazenom, a kada dođe i novi kasino koji je u planu ove godine, slika će biti potpuna. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter