Kiša odgodila asfaltiranje Santorijeve ulice

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Iako je tijekom izvođenja radova vrijeme poslužilo djelatnike pulske Ceste u projektu rekonstrukcije Santorijeve ulice, kiša koja je u utorak počela padati, i koja je najavljena narednih dana, odgodila je završno asfaltiranje, koje će, kako saznajemo na gradilištu, biti odrađeno početkom narednog tjedna.

Naime, iako kiša nije bila jačeg intenziteta, onemogućavala je intenzivnije asfaltiranje dionice od križanja s Ulicom Rižanske skupštine do križanja s Kraškom ulicom, odnosno od stare Medicinske škole do Bille, te novog parkirališta pulske Opće bolnice. Za sada je asfaltiran kružni tok na križanju s Barbalićevom ulicom, te dio dionice Santoriove.

Uz rekonstrukciju prometnice i izgradnju rotora u Santoriovoj su položeni kolektor oborinske i fekalne odvodnje, te vodovodna mreža, izgrađena dva autobusna ugibališta i nova javna rasvjeta, a i zamijenjeno, slabo nosivo, temeljno tlo prometnice. Ugrađeno je 38 slivnika, četiri kišna preljeva te kućni priključci na sanitarnu kanalizaciju te temelji za stupove javne rasvjete. Usporedo s time, izgrađena je i retencija te crpna stanica uz nju, za prihvat oborinskih voda s parkirališta buduće pulske bolnice.

Investitori ovog velikog zahvata su Grada Pula, Pragrande d.o.o. i Vodovod Pula. Rekonstrukcija ovog dijela Santorijeve ulice posebno je važna i zbog izgradnje novog kružnog toka koji će služiti za potrebe novoizgrađenog parkirališta buduće nove opće bolnice čija je gradnja u tijeku. Nakon asfaltiranja ostat će da Grad Pula, putem svojih službi, iscrta horizontalnu signalizaciju i postavi prometne znakove da bi Santorijeva mogla biti puštena u promet. Zajedno s njom i novo parkiralište bolnice što će značajno rasteretiti promet Šišanskim naseljem, ali i smanjiti opterećenje svih javnih površina koje su sada "zagušene" parkiranim automobilima ljudi koji moraju na pretrage u bolnicu.

Radovi su započeli 8. lipnja ove godine, a vrijednost investicije u prometnu površinu je 3,3 milijuna kuna, u odvodnju 2,3 milijuna kuna, a u javnu rasvjetu 840 tisuća kuna, sve bez PDV-a, odnosno ukupno oko osam milijuna kuna. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter