Kaštijun se otvara u kolovozu

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Sada je već poprilično teško pratiti sve najavljivane datume kada je novi Županijski centar za gospodarenje otpadom Kaštijun trebao biti izgrađen. Tako u našoj arhivi tekstova iz 2008. godine pronalazimo da je izgradnja centra trebala završiti do kraja 2010. godine, a godinu kasnije sva postojeća odlagališta u Istarskoj županiji trebala su biti sanirana i zatvorena.

Između ostalog spominjao se i kraj 2012. godine kao datum kada je centar trebao biti stavljen na noge, potom se sve prolongiralo na konac 2014. godine, pa ponovno na travanj ali i  lipanj ove godine. Sada se pak, kao najnoviji datum početka probnog rada, spominje kolovoz.

Poznato je da se izvođač radova - grčka tvrtka Helector S.A. u konzorciju s domaćim GP Krkom - obvezao Centar predati po principu "ključ u ruke", no isto je tako poznato da prema ugovornoj obvezi izvođač radova u slučaju kašnjenja dobiva penale. No još je uvijek nemoguće otkriti o kojim se iznosima radi i hoće li i tko konkretno naplatiti kašnjenje.

Ranije nam je direktorica tvrtke potvrdila da bi izvođač prema ugovornoj obvezi mogao biti penaliziran, no o kojim se iznosima radi nije otkrila. No s obzirom da bi centar trebao profunkcionirati u roku od tri mjeseca, nekima će to biti prilika za zapošljavanje. Nakon što Centar bude pušten u pogon, planira se zapošljavanje oko 40 osoba raznih struka.

Potvrdila je to direktorica Kaštijuna Vesna Dukić, rekavši da će se zapošljavati voditelji i tehničko osoblje u postrojenju za mehaničko biološku obradu i obradu otpadnih voda, osoblje na održavanju, odlagalištu i u transportu za cestovna i radna vozila kao i prateće osoblje.

- Točan broj i kvalifikacije za pojedina radna mjesta biti će poznat nakon potvrde sistematizacije radnih mjesta i usklađivanja Plana obuke. Za zapošljavanje djelatnika biti će raspisan javni natječaj, a sve informacije će biti dostupne na web stranici tvrtke Kaštijun, kazala je Dukić. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

 

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 

 


Podijeli: Facebook Twiter