Kanada: Srebrna medalja za Ol Istria Selection

Ulje je dobilo priznanje u kategoriji srednjeg intenziteta voćnosti
Ulje je dobilo priznanje u kategoriji srednjeg intenziteta voćnosti

Ekstradjevičansko maslinovo ulje Agrolagune Ol Istria Selection osvojilo je srebrnu medalju na najvećem međunarodnom natjecanju ekstradjevičanskih maslinovih ulja u Kanadi, Olive d'Or 2014., koje je održano od 31. ožujka do 1. travnja u Montrealu.

Maslinovo ulje Ol Istria Selection dobilo je srebrnu medalju u kategoriji ekstradjevičanskog maslinovog ulja srednjeg intenziteta voćnosti. Na natjecanju je ove godine bilo prijavljeno više od 110 uzoraka iz 14 zemalja. Ovo ulje dobiveno je odabirom nekoliko sorti maslina izvanredne kvalitete, a ručno brani neoštećeni plodovi maslina i proces prerade zadovoljavaju sve ljubitelje zdrave kuhinje, ističu u Agrolaguni.

To ulje je nagrađeno zlatnom medaljom i 2012. godine, na prestižnom natjecanju TerraOlivo 2012.

- Konkurencija je bila vrlo velika i kriteriji su bili oštri jer se u svakoj kategoriji dodjeljivala po jedna zlatna, srebrna i brončana medalja, nije bio slučaj kao na drugim natjecanjima gdje se dodjeljuje više zlatnih ili srebrnih medalja u svakoj kategoriji. Trebalo se nadmetati unutar kategorije i imati dobar plasman da osvojimo medalju. To nas veseli jer sudjelujemo na natjecanjima da provjerimo sebe i svoju kvalitetu. Nije dovoljno ocjenjivati kvalitetu po vlastitim kriterijima, nego treba biti i tržišno orijentiran da provjerimo naš proizvod i u međunarodnim okvirima. Dobili smo povratnu informaciju koja će nas potaknuti da izvozimo naš proizvod u Kanadu, rekao je direktor Agrolagune Goran Kramarić.

U Agrolaguninim maslinicima Brda, Červar, Larun, Veli Maj i Zelena Laguna na površini od 220 hektara raste 65 tisuća stabala maslina, a s njih se godišnje prosječno ubere oko 880 tisuća kilograma ploda te se od njih proizvode monosortna i višesortna ulja. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter