Kamenjak: Srušena čelična "osmatračnica za delfine"

Akcija rušenja čeličnih stupova uzidanih u stijene "s pogledom na more i delfine"
Akcija rušenja čeličnih stupova uzidanih u stijene "s pogledom na more i delfine"

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja nastavilo je akciju uklanjanja bespravno sagrađenih objekata na području Istre gdje je u planu rušenje 29 objekata. Od toga su osam bespravnih objekata već sami uklonili investitori, dok su u tri slučaja investitori sami započeli s uklanjanjem.

Mi smo obišli uvalu Bilina Draga na području Premanture gdje je nadležni građevinski inspektor u nazočnosti policije nadzirao uklanjanje bespravne gradnje, a rušenje je provela je tvrtka TGT Adriatic ovlaštena od resornog ministarstva.

Netko pametan dosjetio se na samoj granici s zaštićenim parkom prirode Kamenjak, na grotama tik uz more, sagraditi svoje privatno sunčalište. Riječ je o pozamašnoj čeličnoj konstrukciji, točnije čeličnim stupovima sazidanim u stijene na kojima se nalazio drveni plato, a sve je to trebalo poslužiti kao osmatračnica za delfine. Bahati investitor i idejni začetnik tog "projekta" nije bio prisutan dok su nadležne službe uklanjale njegovu "izmišljotinu" na koju je još prije godinu dana inspekciju upozorila i Javna ustanova Rt Kamenjak čiji nam je ravnatelj Neven Iveša kazao da mu je drago da su inspekcije reagirale. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter