Kako sigurno od kuće do škole

Mališani su učili kako sigurno prijeći cestu (N. LAZAREVIĆ)
Mališani su učili kako sigurno prijeći cestu (N. LAZAREVIĆ)

U sklopu Europskog tjedna kretanja danas je na gradskoj tržnici Autoklub Pula-Rovinj, u suradnji s MUP-om, održao prometno-preventivnu akciju pod nazivom "Sigurno u školu s HAK-om".

Kako doznajemo do tajnika ovoga autokluba Marčela Mohorovića akcija je namijenjena najmlađoj djeci, onoj od treće do osme godine, odnosno vrtićarcima i prvašićima. Akcija, kojoj je cilj naučiti djecu kako sigurno doći od škole do kuće te osnovna pravila ponašanja u prometu provodi se na teritoriju cijele Hrvatske, a nakon Poreča i Pule održat će se 22. rujna i u Labinu.

- Danas nam dolaze brojne grupe vrtićaraca i prvašića koje ćemo upoznati kako sigurno prijeći pješački prijelaz, upoznati ih sa semaforima te osnovnim prometnim znakovima, a sve kako bi bila što sigurnija u prometu, naveo nam je Mohorović dodajući da vrtićarcima pritom daruju bojanku, a osnovnoškolcima florescentne ruksake i oznake, mačje oči i brošuru "Sa zebrom sigurno u školu".

Za one koji danas nisu uspjeli doći na tržnicu od 9 do 12 sati, nema bojazni da neće naučiti osnovne stvari o sigurnosti u prometu jer će se njih, kako doznajemo, posjetiti u vrtićima i školama koje pohađaju. Mališane osnovne škole Centar koji su došli na edukaciju ujutro je posjetila i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Pule Elvira Krizmanić Marjanović. Nakon što ih je ispitala što su naučili došla je do zaključka da su mališani dobro savladali osnovna prometna pravila te će im put do škole biti lagan i siguran. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter