Kajin o Isl.centru:Nikome se ništa ne smije nametati

(Arhiva / M.MIJOŠEK)
(Arhiva / M.MIJOŠEK)

Saborski zastupnik i predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin u utorak je u Pazinu, za nedavni prosvjed stanovnika pulskog naselja Valmade zbog najave gradnje Islamskog centra u tom naselju, poručio kako se nikome ne smije ništa nametnuti, pa tako ni stanovnicima Valmada koji u ovom slučaju "žele očuvati svoj način življenja i identitet".

"Svatko ima pravo na vjerski izričaj. Pravo stanovnika Valmada nije manje vrijedno od opravdanog zahtjeva da se u Puli gradi džamija", rekao je Kajin i istaknuo kako s nezadovoljnim stanovnicima Valmdada treba razgovarati, a ne ih ignorirati.

Dodao je kako, ponajviše zahvaljujući bivšim vojnim nekretninama, u Puli ima toliko slobodnog prostora da bi se lokacija novog Islamskog centra mogla riješiti vrlo brzo. "Očigledno je da bi gradska uprava vjerojatno prije prodavala te nekretnine umjesto da se one koriste za javne sadržaje", kazao je i dodao kako budućnost suživota znači uvažavanje svakoga, "jer bez razgovora nema convivenze".

Stotinjak stanovnika pulskog naselja Valmada prosvjedovalo je prošloga tjedna protiv najavljene gradnje Islamskog centra, poručujući gradskim vlastima kako u svom naselju žele vrtić i sportske sadržaje te ih pozivajući da za islamski centar pronađu prikladnije mjesto.

Kajin je na konferenciji za novinare sve građane Labinštine još jednom pozvao da na savjetodavnom referendumu o izgradnji termoelektrane Plomin C, najavljenom za 29. ožujka, glasuju protiv ugljena, premda se, naveo je, slaže s ministrom zaštite okoliđa Mihaelom Zmajlovićem da ne zna kako bi ovaj referendum mogao utjecati na projekt termoelektrane. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter