Kajin: Kako je propao posao brata Simona Peresa

Damir Kajin i Frane Milat (Snimio M. MIJOŠEK)
Damir Kajin i Frane Milat (Snimio M. MIJOŠEK)

"Zašto brat izraelskog predsjednika Shimona Peresa nije mogao napraviti posao u Rovinju? Zato jer je lokalna samouprava urbanizirano zemljište deurbanizirala, a potom su neki ''poštari'' iz Zagreba tražili 600 tisuća eura za ponovnu urbanizaciju 3,2 hektara uz rovinjsku bolnicu, rekao je, između ostalog, na današnjoj konferenciji za novinare u Puli predsjednik Istarskih demokrata i saborski zastupnik Damir Kajin.

- Brat izraelskog predsjednika je zagrebačkim "poštarima" rekao da se u svijetu posao ne radi na tako korumpiran način i odustao od kupovine zemljišta od gospođe Marije Kapetanke iz Rovinja. Peres je početkom prošlog desetljeća od spomenute gospođe htio kupiti parcelu od 3,2 hektara za 60 eura po kvadratu. Riječ je o zemljištu koje se nalazi na najaktartivijem području grada iznad Mirne. Ta zemlja je 50-ih godina prošlog stoljeća bila nacionalizirana i vodila se kao narodna imovina s pravom upravljanja Općine Rovinj. To je zemljište 30 godina bilo građevinsko područje, da bi nakon denacionalizacije postalo deurbanizirano. Kada su neki "nanjušili" da bi gospodin Peres kupio tu zemlju, pojavili su se "poštari" kod šjore Marije i od nje zatražili 600 tisuća eura za urbanizaciju. Kad je ona to rekla Peresu, on je odustao od posla. Pozivam Grad Rovinj da pomogne svojoj sugrađanski te da ne stvore novi "slučaj Mitton", rekao je Kajin.

Frane Milat je rekao da je Pula sve više pod vodom, i to otkad ova vlast gradi nove ceste.

- Isto je sa stablima, za koja komunalno poduzeće Herculanea godišnje troši više od 180 tisuća kuna. Taj posao radi već godinama jedna privatna tvrtka za Herculaneu, tvrdi Milat. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter