Kafić na Bunarini otvara se za mjesec dana

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Samo jedna tvrtka, gradski Fratarski d.o.o. javila se na javni natječaj kojeg je raspisala Pulska Lučka uprava za davanje u koncesiju kafića na poznatoj pulskoj lučici Bunarini, koji bi trebao biti ponovo otvoren za Puljane i njihove goste. Pulska Lučka uprava raspisala je ovaj natječaj nakon što je dobila "zeleno svjetlo" od Vlade RH, nakon što je resorno ministarstvo godinu dana ranije naložilo zatvaranje kafića zbog neispunjavanja uvjeta. Kada su se uvjeti izmijenili, Vlada RH je produljila koncesiju Lučkoj upravi nad Bunarinom i omogućila davanje kafića u najam koji se nalazi na pomorskom dobru.

Koncesija 160 tisuća kuna godišnje

Koncesija obuhvaća ukupnu površinu pomorskog dobra od 1.048 četvorih metara od čega 171 kvadrat zatvorenog prostora i 877 kvadrata uređene obale. U suštini u koncesiju se daje kafić s terasom na Bunarini koji je u dobrim vremenima radio jako dobro. Koncesija se izdaje od rujna ove godine do konca prosinca 2016. godine. U tenderu natječaja uvjeti su bili vrlo strogi, tražila se kao bankovna garancija plaćanja i osiguranja u visini od 123 tisuće kuna, te fiksni dio koncesije na pomorsko dobro od 160 tisuća kuna godišnje, odnosno promjenjivi dio iznosa koncesije od tri posto ostvarenog prihoda.

- Zadovoljni smo što se na natječaj javila ozbiljna tvrtka koja ima iskustva u tim poslovima na Fratarskom otoku. Temeljem odluke Vlade RH raspisali smo natječaj i eto dobili dobrog partnera. Tražili smo da cijene usluga budu popularne jer interes je naše Lučke uprave da se na Bunarinu vrate domaće stanovništvo kao što je to bilo nekad, rekao je ravnatelj pulske Lučke uprave Ronald De Gravisi.

Prioritet terasa i adaptacija kuhinje

Direktor tvrtke Fratarski d.o.o. Vjekoslav Jozanović kaže da su se javili na taj natječaj jer je za njih to bilo na neki način prirodno s obzirom da već gospodare Fratarskim otokom.

- Bilo nam je normalno da zaokružimo cijelu priču otoka i Bunarine kao što je to bilo donedavno. Natječaj je bio vrlo zahtjevan i pred nama je puno posla jer moramo ishoditi sve potrebne dozvole za ugostiteljski rad. Mislim da će do polovice listopada kafić biti otvoren. Usto moramo dublje analizirati sam kafić i kuhinju i vidjeti koji su prioriteti za adaptaciju ne bi li što prije otvorili objekt za goste. Terasa je svakako prioritet je nam je intencija da postojeću konstrukciju osposobimo za zimu. Postavili bi nove prozore, vrata i montirali bi grijalice kako bi se na toj velikoj terasi moglo boraviti i u zimskim mjesecima. Potom kreće adaptacija kuhinje jer do proljeća namjeravamo osposobiti riblju i mesnu pečenjaru. Za ljeto namjeravamo uvesti dodatne sadržaje. Za sada ćemo koristiti radnike s otoka jer je na njemu sezona gotova, rekao je Jozanović. (Cristian Bruno GALIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter