Jubilarni "Oleum olivarum" ove subote u Krasici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jubilarni 20. sajam ekstradjevičanskog maslinovog ulja "Oleum olivarum" uz prigodni program otvara se u subotu u podne u Krasici kraj Buja, dok će vrata kušaonica maslinovog ulja u okolici biti otvorena od 12 do 17 sati.

U 14 sati zakazano je stručno predavanje "Gnojidba maslina Plantella gnojivima" Milice Sekulić iz slovenske tvrtke Unichem Agra. Sat vremena kasnije počinje stručno predavanje "Metabolički sindrom i maslinovo ulje u prevenciji njegovih posljedica" Ivice Vlatkovića. Pod vodstvom članova Udruge senzornih analitičara maslinovog ulja iz Buja u 16 sati počinje vođena degustacija maslinovih ulja, a u 17 sati kušanje i karakterizacija mirisno-okusnih svojstava djevičanskih maslinovih ulja iz Istre, Krka, Dalmacije, Slovenije i Italije. Priznanja za 20. obljetnicu susreta dijelit će se u 18 sati, a pola ure kasnije priznanja maslinarima za najbolja ekstradjevičanska maslinova ulja. Sajam će uz bogatu gurmansku ponudu biti otvoren od podne do 20 sati.

U nedjelju program počinje već u 10.30 otvorenjem izložbe s petnaestog međunarodnog likovnog natječaja "Oleum olivarum", a u 11 sati počinje rekreativna brdska biciklijada. Izložba Mirjane Matić se otvara u 12.30 u galeriji "Tigor" u zaseoku Baredine Donje, dok će se podjela nagrada s spomenutog likovnog natječaja uz prigodni program upriličiti u 17.30 sati. U nedjelju će vrata kušaonica maslinovog ulja biti otvorena od podne do 17 sati, a sajam od 11 do 19 sati. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter