Jovanović: Podrška Mosta bit će garancija još kvalitetnije Vlade

Željko Jovanović (M. MIJOŠEK)
Željko Jovanović (M. MIJOŠEK)

- Ovi izbori su bili presudni za Hrvatsku jer bi povratak na vlast kvazidomoljubne koalicije predvođene izgubljenim Tomislavom Karamarkom, značio povratak u mračna vremena u kojima bi opet carovali korupcija, mito i crni fondovi HDZ-a. Građani su rekli: "To ne želimo", stoga je sada odgovornost na SDP-u, koaliciji Hrvatska raste i Mostu da poštuju volju građana, poručio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli koordinator SDP-a za 8. izbornu jedinicu Željko Jovanović.

Dodao je da očekuje da će se u narednih 15 dana svi razgovori okončati te da će rezultat i program ove Vlade uz reformsku snagu Mosta biti jamstvo da se Hrvatskoj u naredne četiri godine osigura veći broj radnih mjesta i veći BDP te da nema povratka na staro.

Čestitke na ostvarenom izbornom rezultatu uputio je koaliciji predvođenoj IDS-om rekavši da su s IDS-om bili u koaliciji te da su odlično surađivali i da će tako biti i dalje. Na pitanje kada će se podrška IDS-a koaliciji Hrvatska raste i službeno staviti na papir, Jovanović je rekao da očekuje da će se to dogoditi za nekoliko dana.

Uputio je i poruku predsjednici Republike koja će odlučivati o budućem mandataru Vlade, rekavši da je Zoran Milanović u ovom trenutku jedini koji ima pravo dobiti mandat za sastav nove Vlade.

 - Mi u ovom trenutku imamo sigurnih 67 zastupničkih ruku i ako tome dodamo 19 mandata Mosta, ostaje 65, dakle mi smo pobjednici. Milanović zaslužuje biti mandatar jer je na izborima za Sabor dobio najviše glasova od svih zastupničkih kandidata, rekao je Jovanović koji nije propustio priliku čestitati Mostu. Dodaje da vjeruje da će upravo njihova podrška biti jamstvo još boljeg rasta Hrvatske u narednom periodu.

 - Reformski kapacitet naše koalicije, uz podršku pozitivnih reformi koje traže kandidati Mosta, garancija su da ćemo osigurati uspješniju i kvalitetniju aktivnost hrvatske Vlade na čelu sa Zoranom Milanovićem, kazao je Jovanović.

Na pitanje kako komentira to što se u Mostu nalaze i neki bivši članovi HDZ-a, Jovanović je rekao da je Drago Prgomet izbačen iz HDZ-a.

- Bio bi mazohizam da ljudi iz Mosta prihvaćaju nekakve ponude iz HDZ-a koji je učinio sve što je mogao da ih uništi na lokalnim izborima gdje su bili u direktnoj konkurenciji, rekao je Jovanović. Osvrnuo se i na izborni rezultat u 8. izbornoj jedinici rekavši da oni pokazuju da su birači prepoznali rezultate Vlade u protekle četiri godine kao i program koji garantira rast Istre. 

- Ovaj veliki uspjeh znači i veliko priznanje našim ljudima koji vode istarski SDP Danijelu Feriću i Viliju Bassaneseu. Poznato je da je istarski SDP imao turbulencija, no i ovaj rezultat pokazuje da su istarski SDP i SDP Primorsko-goranske županije ključ čuvanja i napretka socijaldemokracije u Hrvatskoj, zaključio je Jovanović.

Zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na izborima u 8. jedinici nije skrivao ni predsjednik istarskog SDP-a Danijel Ferić rekavši da je njihova koalicija pobijedila u tri istarska grada i četiri općine. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter