Joško Joras kopa, institucije nemoćne!

Traktor je jučer mirovao (Mateo SARDELIN)
Traktor je jučer mirovao (Mateo SARDELIN)

Kontroverzni Joško Joras pored svoje kuće na Graničnom prijelazu Plovanija kopa kanal radi spajanja na slovenski vodovod, dojavio je u našu redakciju jedan vjerni čitatelj Glasa Istre. Po dojavi smo se uputili u pogranično područje i tamo smo doista imali što vidjeti. Naime, na pedesetak metara od Jorasove kuće zatekli smo traktor i kanal od dvadesetak metara, i to iskopan po sredini javnog puta.

Jorasa kući nismo zatekli, no otišli smo do Elvisa Glavičića, pročelnika iz Odjela za komunalne poslove u Gradu Buje te mu predočili fotografiju kanala. Budući da smo doznali da je prijava upućena i istarskoj policiji, i od njih smo tražili da nas izvijeste o događaju.

Policija nije nadležna

Odgovorili su nam da prijavu nisu zaprimili već tek obavijest komunalnog redara, a provjerom je policija utvrdila da nema nadležnosti u ovom slučaju.

U uredu pročelnika Glavičića smo dobili odgovore te informaciju da je sve prijavljeno policiji još 1. svibnja. Isto tako da Joras to radi bez ikakve dozvole, a pretpostavka je da to radi zbog spajanja na slovenski vodovod.

- Gospodin Joras nema niti je tražio nikakvo dopuštenje za kopanje javnog puta. Ne znam zašto to radi, ali pretpostavljam radi spajanja na Rižanski vodovod koji ima stanicu neposredno do njegove kuće. Normalno je da smo po utvrđivanju radova bez odobrenja pokrenuli prekršajni postupak. Primjerice, kada mi nešto radimo na onom djelu, policiji prijavljujemo sve osobe koje su uključene u radove, pa čak i vozila. Dakle, moraju se poštivati procedura i pravila. Jorasa smo više puta već duže vrijeme upozoravali, a imamo protiv njega i ovrhe po drugim predmetima, no ne možemo ih realizirati jer ne možemo do njegovog OIB-a, kaže nam Glavičić. (Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter