Jela s nogu od namirnica s pulskog mrkata

Direktorica pulske turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj na prvom Istrafeštu (N. LAZAREVIĆ)
Direktorica pulske turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj na prvom Istrafeštu (N. LAZAREVIĆ)

Prvi Istrafešt na pulskoj tržnici, novi projekt Tržnice i gradske  Turističke zajednice, ponudio je u četvrtak posjetiteljima, ali i turistima originalna jela "s nogu" spravljena od domaćih namirnica s pulske tržnice. Na meniju su tako bile polpetice u kombinaciji s broštulanim krumpirima i burger od boškarina poslužen na fritaji s povrćem. Za one koji nisu ljubitelji boškarina nudili su se "njoki na žlicu" s pestom od bazilika i pancetom.

Kako smo vidjeli, već oko 11 sati, "gladnih" privučenim primamljivim mirisom, bilo je dosta pa su se postavljeni stolovi ubrzo popunili, a bilo je i onih koji su jelo uzimali za marendu.

Inače, autori originalnih menija pravog istrijanskog fast fooda, su Hotel "Letan" i LF catering koji će hranu spravljenu od sezonskih namirnica s pulske tržnice nuditi u svibnju, lipnju i rujnu svakog četvrtka od 10 do 13 sati pored zgrade pulske tržnice. Tijekom toplih ljetnih noći, Istrafeštova ponuda moći će se degustirati svaki petak i to od 20 do 23 sata. Recimo i to da se od 19. lipnja do 28. kolovoza, Istrafešt i proizvođači autohtonih istarskih proizvoda, koji upotpunjuju manifestaciju, sele na kamene klupice pod krošnje kestena Zelene tržnice. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter