Jasmin Stavros na pazinskom Rimu

Ranka Šepić, Daniel Maurović i Armando Lušetić (M. RIMANIĆ)
Ranka Šepić, Daniel Maurović i Armando Lušetić (M. RIMANIĆ)

Pazin u subotu, 2. kolovoza, slavi Rim, blagdan Porcijunkule ili Gospe od Anđela. Tim će se povodom, po tradiciji, u vrtu franjevačkog samostana održati hodočašće, a koncelebrirana će misa započeti u 10 sati.

Pola sata ranije krenut će defile Pazinskih mažoretkinja i Limene glazbe Pazin od Šetališta pazinske gimnazije do Starog trga. Potom će, izvijestila je Ranka Šepić, savjetnica za vođenje projekata i manifestacija u Gradu Pazinu, Limena glazba na Trgu slobode u 10.30 održati promenadni koncert.

U večernjem programu s početkom u 20 sati nastupit će Erik Balija, izvođači Malog mikrofona, a u 22 sata počinje nastup Alfa time banda, koji će se do ranih jutarnjih sati izmjenjivati s Jasminom Stavrosom.

U isto vrijeme na parkiralištu iza nekadašnjeg kina održat će se alternativni koncert za mlade na kojemu će, uz performanse žonglera, nastupati Greenfly iz Pazina, Cirkus iz Poreča, The Shock iz Pule i The Brain Production iz Rijeke. Program će trajati do četiri sata ujutro, a zabavu će pratiti bogata ugostiteljska ponuda, rekla je Šepić. 

Sportski program, o kojem je govorio Armando Lušetić, tajnik Zajednice Sportskih udruga Grada Pazina, počeo je prošli vikend natjecanjem u ribolovu udicom na plovak na barama u Cerovlju. Od 31. srpnja do 2. kolovoza na igralištu Osnovne škole Vladimira Nazora održavat će se humanitarni malonogometni turnir, a u petak, 1. kolovoza, na terenima Istarskih cesta u Rogovićima Revijalni malonogometni turnir.

Međunarodni boćarski turnir u parovima (muški i ženski) - Velika nagrada Pazina Kompakt kup održat će se u boćarskoj dvorani od 1. do 3. kolovoza,  a na sam Rim u Spomen domu održat će se s početkom u 10 sati stolnoteniski turnir.

U 17 sati na košarkaškom igralištu osnovne škole odvijat će se natjecanje u uvijek atraktivnom Street basketu, odnosno uličnoj košarci.

Daniel Maurović, gradski pročelnik za komunalne djelatnosti, dodao je da će na Rim za sav promet biti zatvoreni Trg slobode, ulice 25. rujna, Dinka Trinajstića i Narodnog doma, s preusmjerivanjem u Ulicu Joakima Rakovca ili na parkiralište na nogometnom stadionu.

Parkirališta će za posjetitelje biti osigurana na terenu uz stanicu za tehnički pregled vozila, u Šetalištu Pazinske gimnazije koje će uz posebnu regulaciju biti otvoreno za promet i na nogometnom stadionu. Uz ova parkirališta posjetitelji mogu vozila ostaviti i na rubnim zonama kao što je parkiralište ispred Lidla i u Društvenom centru Veli Jože iza Inine benzinske stanice. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter