Jakovčić: Glavom sam u Bruxellesu, ali srcem u Istri


Potkraj tjedna istarski zastupnik u europskom parlamentu Ivan Jakovčić sudjelovao je na skupu talijanskih i slovenskih eurozastupnika u Trstu i tom prilikom obznanio da je imenovan za glavnog parlamentarnog izlagača temeljnih strateških odrednica jadransko-jonske makroregije.

To konkretno znači da će se oko našeg zastupnika koagulirati sve relevantne sugestije na temelju kojih će se graditi program rada makroregije.

U Trstu je Jakovčić pozvao sve talijanske i slovenske institucije lokalne samouprave te udruge civilnog društva i nevladinih organizacija da se aktivno uključe u proces osmišljavanja programa rada na svim područjima- gospodarskom, kulturnom, ekološkom, prometnom....

-Zadanu ulogu olakšat će ugradnja svih relevantnih sugestija koje će stići sa sjevernojadranskog prostora u opću strategiju velike europske makroregije. Glavom i tijelom sam u Bruxellesu ali srce ostaje u Istri.

Nužno je stvoriti sinergiju među jedinicama lokalne samouprave i učvrstiti vezu sa eurozastupnicima iz zajedničkog transgraničnog prostora, rekao je Jakovčić i podsjetio na dugogodišnju suradnju sa talijanskim regijama Friuli Venezia Giulia i Venetom te gradovima i općinama slovenske Istre. (E. VELAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter