Jakovčić:Do energetskih projekata sredstvima EU fonda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić sudjelovao je na susretu članova Odbora za regionalni razvoj s potpredsjednikom Europske komisije Jyrkijem Katainenom te s potpredsjednikom Europske investicijske banke Wilhelmom Moltererom.

Na sastanku razmijenjena su mišljenja o pripremi i postupku odobravanja projekata koji će se financirati sredstvima Europskog fonda za strateška ulaganja. Jakovčić je zadovoljan najavom da će se energetski projekti bitni za Hrvatsku moći financirati sredstvima iz tog Fonda i Europske investicijske banke.

"Razgovor s Katainenom i Moltererom bio je odličan. Potpredsjednici Komisije i Europske investicijske banke potpuno su otvorili vrata mogućnosti financiranja energetskih projekata bitnih za Hrvatsku i za cijelo područje Jadransko-jonske regije. Naglasak je stavljen na obnovljive izvore energije koji su iznimno važni za zemlje na europskom jugoistoku i na Balkanu.

Razgovarali smo i o LNG terminalima. Jedna lokacija je u Albaniji, a druga, posebno značajna za Hrvatsku, je na otoku Krku. Uvjeren sam da će zemlje te regije i ostale članice EU kao i privatni sektor uskoro potvrditi svoj interes za te projekte. Tako ćemo postići dobru sinergiju za financiranje tih strateških projekata sredstvima Junckerovog fonda ali i novcem Europske investicijske banke." (GI)


Podijeli: Facebook Twiter