Izložba istarskega tovara

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Jedanaesta po redu izložba, ili 7. državna smotra istarskega tovara održat će se danas u 12 sati na mjestu bivše lokve Fatinjače, odnosno kraj Doma u Juršićima, uz bogat popratni program.

Naravno, sve je u znaku tovara i oko tovara. U podne je otvaranje smotre, a u 13.30 izložba na kojoj se očekuje oko pedesetak grla koji će se ocjenjivati u pet kategorija. Do trke na tovarima u 16 sati - od crkve do Doma - publiku i sudionike zabavljat će istarski kantaduri, a nakon toga opet su na redu plesač, svirači i kantaduri: Folklorno društvo Veseli Roverci; KUD Plesarin, iz Rovinja; KUD Pazin, a u 17.30 sati je proglašenje pobjednika po kategorijama najtovara(ice).

U nizu sadržaja ove godine će posebnu pažnju izazvati gastro ponuda koju će spremati i u kojoj će sudjelovati ekipe svećenstva, na čelu s vlč. Antonom Jukopilom iz Oprtlja, pravde i zakona, na čelu s odvjetnikom Peruškom, mediga, odnosno zdravstva, na čelu s dr. Matoševićem te medija iliti novinara, koje predvode Žižo i Šiško. (M. Ć.)


Podijeli: Facebook Twiter