Iz Zračne luke Pula izravni let u Švicarsku

Prvim letom stiglo je 46 putnika (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)
Prvim letom stiglo je 46 putnika (Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

U pulsku Zračnu luku danas je sletio prvi zrakoplov iz Švicarske, točnije iz St Gallena - Altenrheina, kao novootvorena linija austrijskog prijevoznika Intersky koji će direktno s Pulom biti povezan sve do 4. listopada. Letovi će odvijati zrakoplovom Dash 8-300, i to jednom tjedno - u nedjelju, a karta za ugodnih sat i dvadeset minuta leta trenutno se nudi po cijeni od 99 eura u jednom smjeru.

Prvim putnicima je na pulskom aerodromu u znak dobrodošlice priređen takozvani "vodeni pozdrav" tijekom kojeg je avion sletjevši na pistu prošao kroz dva vodena mlaza. U zrakoplovu koji ima kapacitet 50 mjesta jučer je stiglo 46 putnika.

Direktor Zračne luke Svemir Radmilo veli da je ovo prvi put da je Istra povezana sa Švicarskom, izrazivši zadovoljstvo što je prvi zrakoplov bio gotovo skroz popunjen. - Zaista je vrlo važno da sada imamo i tu liniju i da ljudi iz tog dijela Europe mogu direktno stići u Istru. No ovo je tek jedna od novih linija, jer krajem lipnja očekujemo dolazak još tri nove linije. To je Helsinki norveškog prijevoznika Norwegian Air, zatim nova linija EasyJeta prema Londonu i Rim kojeg otvara španjolska kompanija Vueling. Sve te destinacije uključujući i ovu novu Interskyem trebale bi ići u prilog tome da ove godine imamo 400 tisuća putnika, kazao je Radmilo.

Već za sutra oko 10 sati na pulskom aerodromu najavljeno je slijetanje prvog zrakoplova iz London Gatwicka, kao još jedne novootvorene direktne linije norveškog prijevoznika Norwegian Air Shuttle. Spomenuta norveška low cost kompanija s pulskim aerodromom već ima uspješnu poslovnu suradnju i uspostavljene direktne linije s Oslom i Stocholmom, a od ove nedjelje na karti direktnih letova našao se i London u koji će se zrakoplovom Boeing 737 iz Pule moći letjeti svake nedjelje sve do 18. listopada. Let od Pule do Londona traje dva sata i 15 minuta, a trenutno se na njihovoj web stranici karta može naći po cijeni od 150 eura u jednom smjeru. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ) 

 


Podijeli: Facebook Twiter