Ivičić u HTZ, Curić u Milano?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Danas u 14 sati počinje zasjedati Turističko vijeće nacionalne turističke organizacije na kojem će se konačno izabrati direktor Glavnog ureda. Time će se nakon pet mjeseci popuniti upražnjeno mjesto nakon smjene bivše direktorice Meri Matešić.

Navodno će tu poziciju popuniti zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić, koji je na drugom ponovljenom natječaju za izbor direktora Hrvatske turističke zajednice izašao iz povjerenstva za izbor kandidata. Doduše, nije nam potvrdio je li iz povjerenstva izašao jer se javio na natječaj, već je kazao da je prezauzet aktivnostima u drugim povjerenstvima.

Ipak, neki poput bivšeg ministra turizma Ivana Heraka tvrde da je Ivičić na mjestu direktora HTZ-a već gotova stvar te da je o tome odlučio vrh IDS-a. Je li bio u pravu, vidjet će se danas. Između 20 kandidata, ponovno se javio i Puljanin Ivica Vrkić, koji nam je to i potvrdio. Ovaj iskusni turistički djelatnik u marketingu, trenutni šef marketinga u Hrvatskoj lutriji, javio se i na prvi natječaj, koji je poništen jer se navodno članovi vijeća nisu mogli dogovoriti tko je bolji kandidat- on ili bivša menadžerica u T-Comu Ivana Šoljan, koja je involvirana u brojne turističke i nekretninske projekte u Istri.

Ujedno, danas će se odlučivati koji su kandidati najbolji za izbor direktora predstavništva Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu. Natječaj je bio raspisan u svibnju, a tražili su se kandidati za urede na tržištima Belgije (Bruxelles), Češke (Prag), Francuske (Pariz), Italije (Milano), Nizozemske (Amsterdam), Njemačke (Frankfurt i München), Poljske (Varšava), Rusije (Moskva), SAD (New York) i Švicarske (Zürich), budući da je aktualnim direktorima ili voditeljima ispostava istekao četverogodišnji mandat.

Navodno se na natječaj javio i aktualni županijski pročelnik za turizam Branko Curić, koji je pokazao interes za vođenjem ureda u Milanu. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter