Ivan Jagustin trči za obljetnicu Bljeska

Ivan Jagustin pred crkvom sv. Blaža u Vodnjanu (Z. STRAHINJA)
Ivan Jagustin pred crkvom sv. Blaža u Vodnjanu (Z. STRAHINJA)

Ivan Jagustin, maratonac i invalid Domovinskog rata iz Vodnjana, unatoč teškoj i zlokobnoj bolesti i dalje trči. Slijedeći podvig planira u nedjelju, na 21. obljetnicu akcije Bljesak, kada će ulicama Vodnjana istrčati kros u dužini od tri kilometra. Startat će pred crkvom sv. Blaža u 7.30, a trku će okončati na Placi u 8 sati.

- Unatoč kemoterapijama želim otrčati ovaj kros na obljetnicu oslobođenja zapadne Slavonije i dati time mali doprinos domovini, u čast svih hrvatskih branitelja, poginulih, invalida i teško bolesnih. Želio sam trčati na dužoj stazi, ali zbog terapija nisam u stanju, rekao je Jagustin, koji se već godinama bori s opakom bolešću, ali ga to ne sprečava, štoviše, tjera ga, da trkama obilježi važnije datume iz novije hrvatske povijesti.

Iako se svakodnevno bori s vlastitom teškom situacijom, Jagustin se posvetio i dobrotvornim radom pa je kao pacijent zagrebačke bolnice Rebro pokretao akciju prikupljanja televizora za tamošnje bolesnike. Nedavno je pak preko naših novina apelirao na lokalne i regionalne institucije i organizacije da mu se priključe u njegovoj misiji i pomognu nabavkom sportske opreme, no, kaže, pomoć za svoje sportske aktivnosti još nije uspio osigurati.

- Nisam zbog toga tužan jer veliku potporu uživam od svoje obitelji, a pružaju mi je i djelatnici Rebra, medicinsko osoblje pulske bolnice koji mi omogućavaju da trčim, kao i vodnjanski župnik Marijan Jelenić krijepeći me duhovnom snagom. Mnogi pitaju kako tako teško bolestan uspijevam trčati, a kažem da je sve moguće uz vjeru. Bog tako želi, da kroz trčanje svjedočim svoju sudbinu, zaključio je Jagustin. (Z. STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter