Istralandia - 10 milijuna eura vrijedna atrakcija

Vodeni park Istralandia trebao bi biti otvoren idućeg lipnja
Vodeni park Istralandia trebao bi biti otvoren idućeg lipnja

Na čak 40-ak tisuća kvadrata prostirat će se otvoreni vodeni park koji je počeo nicati ovih dana nedaleko od Brtonigle i Novigrada, na izlazu s Istarskog ipsilona za Novigrad.

Novi turistički sadržaj, vrijedan desetak milijuna eura, višegodišnja je investicija poznate porečke građevinske tvrtke Istrakop, koja je na ideju o parku došla još davne 1998. godine. Od tada pa sve do danas pomno je razrađivana ideja o zabavnom vodenom megaparku pod nazivom Istralandia, koji bi trebao ponuditi nove turističke sadržaje Poluotoku od početka lipnja do sredine rujna.

Park će svoja vrata otvoriti dogodine u lipnju, a do tada investitore čeka pozamašan posao. Uskoro će na gradilištu biti i do 150 građevinskih radnika. Doduše, pripremni radovi već naveliko traju, uređuje se parkiralište.

Kako kaže idejni začetnik projekta Branko Kovačić, direktor tvrtke Istrakop koja u Poreču posluje već 30 godina i zapošljava 60-ak ljudi, do studenog trebali bi biti zgotovljeni svi bazeni i zgrade, a tijekom zimskih mjeseci planira se njihovo opremanje te uređenje okoliša, ne bi li park iduću sezonu spremno dočekao prve goste.

- Dugo sam u građevinarstvu i želio sam napraviti nešto novo, što turističkoj Istri nedostaje. Cijelo se vrijeme govori o dodatnim sadržajima i shvatio sam da bi vodeni park bio idealno rješenje za Istru, budući da trenutno ovdje nema niti jednoga. Osim toga, to je vrlo popularna zabava za djecu i odrasle u svim europskim zemljama, posebice u susjednoj Italiji gdje ima oko stotinu takvih parkova, tvrdi Kovačić. (piše B. BAN, snimila J. PREKALJ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter