Istra rekorder po udjelu malih poduzeća


Istarski župan Valter Flego u utorak se sastao s predstavnicima istarske Obrtničke komore, tajnikom Erosom Sorićem te Dušanom Černjulom i Robertom Momićem, predsjednicima ceha ugostitelja i turističkih djelatnika te ribara. Zajedničkim snagama pokušava se pružiti potpora istarskim obrtnicima, posebice u aktualnim, otežanim uvjetima poslovanja, rečeno je na sastanku na kojem je župan posjetio na cijeli set mjera i programa koje je inicirao s ciljem pomoći istarskom gospodarstvu.

- Zahvaljujući gospodarskim mjerama koje provodimo, nezaposlenost u Istri je u protekle dvije godine pala za čak 31,8 posto, rekorderi smo po udjelu malih poduzeća, a i kvaliteta poslovnog sektora najbolja je u Istarskoj županiji, naglasio je Flego.

Sorić i Černjul osvrnuli su se na rad ugostitelja te aktivnosti vezane uz nastup na Jesenskom sajmu u Klagenfurtu, "Klagenfurt Herbstmesse", koji se održava od 16. do 20. rujna. Župan je pozdravio napore oko organizacije ovogodišnjeg odlaska u Austriju, naglasivši kako je riječ o odličnoj promociji ponajboljeg iz Istre. Govoreći o budućim sajmovima na kojim bi se Obrtnička komora mogla predstaviti, župan je složan s inicijativom da se izradi točan plan nastupa kako bi se sukladno tome moglo aplicirati na sredstva vanjskih fondova.

Sorić je, govoreći o 18. Obrtničkom sajmu Istre, koji se održava od 8. do 11. listopada u Puli, najavio da bi ga mogli u dogledno vrijeme pripojiti sajmu HGK - Županijske komore da bi se postigla veća sinergija. Momić, novoizabrani predsjednik Ceha za ribarstvo i akvakulturu, župana je upoznao s nizom zakonskih promjena koje su nastupile ulaskom Hrvatske u EU, a kojima se istarski ribari moraju prilagoditi. (D. P.)

 


Podijeli: Facebook Twiter