Istra dočekuje turiste u novom ruhu

U obnovu hotela Eden Maistra je uložila 60 milijuna kuna
U obnovu hotela Eden Maistra je uložila 60 milijuna kuna

Veće investicije turističkih i hotelijerskih kompanija u njihove objekte u Istri za ovu se sezonu privode kraju. Upravo je završena temeljita obnova hotela Holiday u Medulinu koji će u četvrtak, 27. travnja, primiti svoje prve ovosezonske goste. Posve je osvježen smještajni dio hotela, redizajnirane su sobe, kompletno preuređen ulazni hol s recepcijom i barom te dio fasade. Drugi medulinski hotel, Park Plaza Belvedere, tijekom svibnja dobit će novi, dodatni vanjski bazen, a svoju sportsku ponudu je već obogatio, početkom ožujka, s dva nova nogometna terena s umjetnom travom i rasvjetom. Nogometni tereni su napravljeni prema UEFA standardima, a sportski centar sad ima ukupno osam nogometnih igrališta, kaže Manuela Kraljević, direktorica prodaje i marketinga u Arena Hospitality Group, bivšem Arenaturistu. Spomenute investicije vrijedne su četiri milijuna eura, uz 3,5 milijuna uloženih u redovno održavanje svih njihovih hotela, kampova i apartmanskih naselja u Puli i Medulinu.

Luksuzna ljetovališta

Sljedeća velika investicija pred završetkom, a riječ je o najvećem ovogodišnjem ulaganju u čitavom hrvatskom turizmu, dva su nova luksuzna ljetovališta Valamar Riviere u Rapcu, Family Life Bellevue Resort i Valamar Girandella Resort, koji će svoje prve goste primiti već početkom lipnja. Ključna ovogodišnja investicija Valamara vrijedna je više od pola milijarde kuna, a ti će objekti kategorije četiri i pet zvjezdica moći primiti više od 2.700 gostiju. Ljetovališta će raspolagati sa 764 smještajne jedinice, 17 restorana i barova, 13 bazena, Maro klubom i igralištima za djecu, dvama zabavnim centrima, wellnessom, unutrašnjim i vanjskim fitnessom, bike centrom i ostalim sportskim sadržajima, uz uređenu plažu, šetnicu i parkinge otvorene svim građanima i posjetiteljima. Ukupan je investicijski ciklus Valamar Rivijere u ovoj godini vrijedan 873 milijuna kuna, od čega je 97,6 milijuna namijenjeno podizanju kvalitete Camping Resorta Lanterna.

Također početkom lipnja umaški Istraturist najavljuje zgotoviti obnovu hotela Sipar, budućeg family hotela, namijenjenog obiteljima s djecom. Najznačajnije je to ovogodišnje ulaganje umaškog hotelijera, investicija vrijedna gotovo 10 milijuna eura. Hotel će imati 236 soba, četiri zvjezdice i poslovati pod brendom Sol iz portfelja Meliá Hotels International pa će mu puni naziv glasiti Sol Sipar.

Za ovogodišnji investicijski ciklus u objektima Lagune Novigrad Aminess će izdvojiti oko 37 milijuna kuna od čega se najveći dio ulaganja odnosi na kamp Aminess Park Mareda. Osim ulaganja u poboljšanje cjelokupne infrastrukture, dio postojećih parcela dodatno će se urediti te obogatiti pratećim sadržajima. Nagrađivani koncept Mirami Family Villagea, kao jedinstven koncept obiteljskog sela za odmor s programom prilagođenim djeci, dobit će nadgradnju - novih 40-ak mobilnih kućica, javljaju iz tvrtke.

Plava laguna također za ovu sezonu najavljuje nove luksuzne parcele u porečkim kampovima Bijela uvala, Zelena Laguna i Naturist Kamp Ulika. "U kampu Bijela uvala uređujemo nove parcele na Punta Jurini te plažu od Punta Jurine do Lučice, kao i veliki bazen, četvrti po redu, čime će Bija uvala postati prvi kamp s četiri velika bazena. Kamp će biti otvoren krajem travnja. Do sredine svibnja bit će dovršeno i uređenje plaža ispred hotela Lotosi, Materade te turističkog naselja Laguna Galiot. U autokampu Ulika uredili smo 36 novih parcela kao i dio kampa za mobilne kućice. Također, uređujemo veći dio luksuznih vila u apartmanskom naselju Laguna Bellevue koje će također biti otvorene krajem travnja. U hotelu Zorna uredili smo interijer zajedničkih prostorija, kao i centar turističkog naselja Zelena Laguna", kaže Eva De Zan Prusina, voditeljica Ureda za odnose s javnošću u Plavoj laguni. (Duška PALIBRK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter