Istarski hotelijeri ne poznaju zamjenika min. turizma

Daglas KORACA
Daglas KORACA

Nakon što je Vlada za zamjenika ministra turizma imenovala Daglasa Koracu, predsjednika umaškog IDS-a i umaškog vijećnika koji nije potekao iz turističkog sektora, upitali smo istarske turističke radnike, predstavnike važnih hotelskih kuća, iznajmljivača i turističkih agencija što misle o ovom izboru i što očekuju od novog zamjenika.

Indikativno je da niti jedan od naših sugovornika nije nikad čuo za Daglasa Koracu, visokoobrazovanog čovjeka, doktora ekonomskih znanosti koji je radio kao rukovoditelj financijskog i računovodstvenog sektora u umaškoj komunalnoj tvrtki 6. maj, od 2008. je predsjednik NO-a Rukometnog saveza IŽ-a, a od 2013. predsjednik umaškog IDS-a.

Vođenje kriterijima

Igor Štoković, predsjednik Uprave pulskog Arenaturista, kazao je da ne poznaje Daglasa Koracu niti je čuo za njega.

- Rekao bih da ga ne poznajem i ne znam tko je, ali pretpostavljam da su se vodili nekim kriterijima koji će rezultirati povjerenjem svih onih koji budu s njim surađivali, rekao je Štoković. Na pitanje smatra li da bi bolji izbor bila osoba iz struke, kaže da bi "sigurno mnogi mogli biti zamjenici ministra, ali ne znam jesu li bili zainteresirani ili su uopće bili među predloženima".

Koracin izbor nije želio komentirati jer mu, kaže, nisu poznate njegove stručne reference. No, od njega očekuje da se potvrdi na novom radnom mjestu i kvalitetnu suradnju.

- Iskreno, ovo mi je prva vijest, nemam nikakvu informaciju o tome pa ne mogu niti komentirati, rekao nam je Boris Žgomba, direktor pulske agencije Uniline, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija i potpredsjednik Europske asocijacije putničkih agencija.

- Nije mi poznat njegov rad u turizmu, niti njegov rad općenito u sektoru u kojem je inače zaposlen. No, svakako vjerujem da je onaj tko ga je predložio vodio računa o važnosti te funkcije i da je, pretpostavljam, predložio najbolju osobu koju je imao. Komentar o radu gospodina Korace moći ćemo dati nakon tri mjeseca, kada vidimo konkretne aktivnosti koje će poduzeti, eventualno projekte vezane uz turizam i turističke agencije, rekao je Žgomba te dodao da očekuje nastavak vrlo dobre suradnje koju su agencije imale s prijašnjim zamjenikom Ratomirom Ivičićem, a koja je donijela kvalitetne pomake u agencijskom radu. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter