Istarski HDZ: Kolinda ima znanja koja se traže


- Gospođa Kolinda Grabar Kitarović ima baš ona znanja i iskustva koja se traže za predsjednika Republike u čijoj su ingerenciji vanjska politika, obrana i sigurnost, kazao je na konferenciji podrške predsjedničkoj kandidatkinji predsjednik istarskog HDZ-a Ivan Bubić.

"Odradila je mandat ministrice vanjskih poslova, veleposlanički mandat u najvažnijoj zemlji svijeta SAD-u, a u posljednje je vrijeme u Briselu, u sjedištu NATO saveza, gdje je stekla obrambena i sigurnosna iskustva", nastavio je Bubić dodavši da je HDZ-ova kandidatkinja magistrica međunarodnih odnosa, profesorica engleskog, španjolskog i francuskog jezika, a dobro poznaje njemački i talijanski što znači da sa svakim u svijetu može neposredno komunicirati.

"Uskoro, kroz godinu dana, Kolinda će kao potporu svome programu imati HDZ-ovu Vladu, a onda će zajedno pokrenuti gospodarski rast smatra Bubić koji smatra da predsjednik treba biti prvi diplomat u borbi za gospodarski razvoj što Grabar Kitarović obećava. "Ne možemo si dozvoliti da ovakva bogatstva i bogomdani položaj kakve Hrvatska ima, 36. smo u svijetu po prirodnim bogatstvima i nalazimo se nadomak centru Europe koji se nalazi osam milja ispred Trsta, ne iskoristimo za ekonomski razvoj, to je neoprostiv grijeh. A predsjednica kao što je Grabar Kitarović može postići više nego Vlada, posebice ovako inertna aktualna koja ima 12 negativnih kvartala za sobom. HDZ-ova je bivša Vlada u kojoj sam bio državni tajnik imala četiri pozitivna i četiri negativna kvartala. Bili smo 50 posto uspješni, a ova je Vlada sto posto neuspješna i vrijeme je da se kulturno sama makne", zaključio je Bubić.

- Tužni smo kada vidimo zadovoljstvo na licima predsjednika, premijera i ministara koji ne skrivaju zadovoljstvo radom u aktualnom mandatu, po njima mi smo na dobrom putu, kazao je Zlatko Jurcola, koordinator županijske organizacije HSP AS koji smatra da se uspješnost iskazuje rastom životnog standarda, a tome bi pripomogao izbor Grabar Kitarović za predsjednicu. Mladen Premuž potpredsjednik županijskog HSLS-a smatra da je upravo u sadašnjoj teškoj gospodarskoj situaciji i socijalnoj raslojenosti društva pravi trenutak da žena postane predsjednica Republike te pozvao "liberale i liberalke", kao i udruge za ljudska prava i ravnopravnost spolova da podrže njihovu kandidatkinju. Tajnik istarskog HSS-a Željko Plavčić nezadovoljan je što mladi zbog egzistencije bježe iz države te je zajedno s Bubićem pozvao IDS da izađu iz aktualne Vlade koja je dodatno centralizirala državu. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter