Inauguracija dvorane "Luciano Delbianco"

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Na Politehnici Pula, Visokoj tehničko-poslovnoj školi u srijedu je održana svečanost otvorenja novih prostora koji se nalaze na adresi Riva 16. Novouređeni prostori, nastali nakon višegodišnjih ulaganja i radova vrijednih 4,5 milijuna kuna, obuhvaćaju novi laboratorij za elektrotehniku, električne strojeve, elektroniku i fiziku, novi potpuno opremljen info-laboratorij sa 17 računalnih mjesta s novim softverima i pametnom pločom.

Također, u novim je prostorima i velika svečana dvorana s 80-ak sjedišta kojoj su konzervatori vratili stari sjaj iz doba pulskog admiraliteta. U znak sjećanja na pokojnog dekana Luciana Delbianca, dvorana nosi njegovo ime.

- Politehnika slavi već 16. godišnjicu, i na dobrom smo putu, a s novim prostorima dobili smo još više mogućnosti i veći broj studenata, rekao je v.d. dekana Politehnike Davor Mišković koji se prisjetio i da su novi prostori bili Delbiancom projekt kojeg su oni sada završili.

Gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je, između ostalog, da Grad Pula uvijek podržava ulaganje u znanje, dok je župan Valter Flego kazao je da je jasno da je Politehnika potrebna, da to pokazuju brojke te poželio što više korištenja i dvorane i novih prostora. Grad Pula je za ulaganje u nove prostore izdvojio pola milijuna kuna. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter