Idući tjedan počinje plinofikacija Zagrebačke

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Nakon što je završena plinofikacija dijela Mletačke i Flanatičke ulice, te je konačno za promet otvorena Ulica Batrolomeo de Vitrei, čime su mnogi vozači odahnuli, postavljanje nove plinovodne mreže preseljeno je u Tartinijevu ulicu. Radovi su gotovi i u Gladijatorskoj ulici koja bi trebala biti asfaltirana do kraja tjedna, a od idućeg tjedna nova plinska mreža širit će se i u najuži centar grada, odnosno u dio Zagrebačke ulice od ljekarne na Giardinima prema žutoj školi.

- Tijekom radova vrijedit će privremena regulacija prometa o čemu će javnost biti na vrijeme obaviještena. Radovi će se izvoditi u fazama zbog velikog broja dostavnih vozila i autobusa koji koriste svakodnevno ovu prometnicu. Ukoliko radovi budu napredovali prema zamišljenoj dinamici, odnosno ne naiđemo li na arheološke nalaze, radovi u Zagrebačkoj ulici trebali bi biti gotovi do sredine prosinca, kaže direktor Plinare Dean Kocijančić.

Kocijančić kaže i da je u Dobrilinoj ulici, uz Disco klub Uljanik, započelo zatrpavanje arheoloških nalaza Velikog rimskog kazališta, te bi se trebala položiti nova plinovodna mreža i krajem drugog tjedna prometnica osposobiti za normalan dvotračni prolazak vozila. A onda kreće plinofikacija na Giardinima, te Carrarinoj, Kandlerovoj ulici i Castropoli.

- Nakon Sveta tri kralja krenut ćemo s plinofikacijom preostalog dijela Giardina, od ljekarne prema Istarskom narodnom kazalištu. Ne želimo krenuti ranije s tim radovima kako "Prosinac u gradu" ne bi bio pod radovima u centru grada. Pritom ćemo plitko postaviti novu mrežu preko korza za zgrade na Giardinima i privremenu mrežu za Castropolu. Vjerojatno usporedo s time krećemo s radovima u Carrarinoj ulici, te u nastavku u Kandlerovoj ulici i Castropoli, kaže Kocijančić. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter