Idućeg tjedna u Puli i Novigradu - čarobnjaci

Pulske ulice i trgovi i ove će godine ugostiti šarene ulične zabavljače (arhiva)
Pulske ulice i trgovi i ove će godine ugostiti šarene ulične zabavljače (arhiva)

Nakon dvije godine pauze na pulske, a ove godine i novigradske ulice i trgove, vraća se Festival uličnih čarobnjaka - FUČ. Kako nam je rekla voditeljica Irena Boljunčić, festival počinje 20. i traje do 24. lipnja.

- Međunarodni festival uličnih čarobnjaka je festival profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju izvan institucionaliziranih i komercijalnih kazališta i cirkusa te se usredotočuju na ulično izvođenje.

Višednevno kulturno-umjetničko događanje prikazat će suvremene pristupe uličnom kazalištu, oslanjajući se na svjetski trend koji slijedi kombiniranje muzike, plesa i žongliranja sa zahtjevnim cirkuskim vještinama kao što su hodanje po žici i konopu, rad s trapezom i svilom, akrobacije, pojasnila je uvodno Boljunčić.

Kako kaže, Festival je nastao 2005. godine u Puli i održavao se šest godina za redom te je na njemu nastupilo više od sto grupa iz raznih zemalja svijeta.

Dodaje da će se festival u Puli održati pod nazivom PUlične večeri 20. i 21. lipnja, a onda seli u Novigrad 22. i 23. lipnja, pod nazivom Čarobni NoviGrad. (B. PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter