IDS: Turizam u Umagu strahovito podbacio

Rampa ispred hotela Kristal u Umagu - desno je plato za parking koji od početka godine stoji prazan (V. H.)
Rampa ispred hotela Kristal u Umagu - desno je plato za parking koji od početka godine stoji prazan (V. H.)

Ove je sezone turizam u Umagu strahovito podbacio, prema svim relevantnim podacima ima čak 13 posto manje dolazaka gostiju i 12 posto manje noćenja nego lani, što je daleko veći podbačaj od svih gradova u Istri. Za to vrijeme gradonačelnik se i dalje bavi isključivo sobom, rekao je predsjednik umaškog IDS-a Daglas Koraca na današnjoj konferenciji za novinare. Zaključio je da su to pokazatelji da se gradska vlast loše pripremila za turističku sezonu te da od Umaga sustavno stvaraju neprofiliranu i zastarjelu destinaciju koja gostima nudi premalo ili ne zna što nudi.

- Našem se gradonačelniku sezona jednostavno događa, a Grad koji je odgovoran ništa ne kontrolira. Primjer je i parkiralište kod hotela Kristal. Od početka godine zatvoreni su hotel i kasino, a njihovo parkiralište za 50-ak automobila sve to vrijeme stoji zatvoreno rampom. Koncesija za parkiralište odavno je istekla i Grad može raspolagati tim vrijednim resursom. Osim što je nevjerojatno da je u jeku turističke sezone zatvoren jedini hotel u samom gradu, a da nitko iz gradske vlasti nije pokušao nešto učiniti, zabrinjava i što je gradska vlast totalno nezainteresirana za parking koji se može bolje iskoristiti od praznog platoa koji sada imamo, rekao je Koraca.

Upozorava da se nitko nije sjetio da ovaj parking da građanima i turistima na korištenje, jer je pomanjkanje parkirnih mjesta jedan od najvećih problema u starom dijelu grada. Koraca je upozorio i na izgled šetnice na obali koja propada, jer se sve manje novca izdvaja za njezino uređenje, a već 20-ak dana je u kvaru i velik dio javne rasvjete pa se turisti i prolaznici noću moraju snalaziti po mraku. Iako su ugostitelji i trgovci upozorili nadležne na ovaj problem, kaže Koraca, nije učinjeno ništa. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter