IDS Poreč: Izgradnja škole na Finidi je prioritet


"Unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, gradska podružnica IDS-a Poreč može biti zadovoljna učinjenim, jer da smo dali sve od sebe i puno toga napravili, a ono što je najvažnije nismo iznevjerili naše građane, jer smo već sada ostvarili jedan dio predizbornih obećanja", izjavila je predsjednica Gradske podružnice IDS-a Poreč Sanja Oplanić, osvrćući se na rad podružnice u 2014. godini.

Predstavnici IDS-a Poreč posebno izdvajaju projekt Sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Grada Poreča, urbanistički plan uređenja golf igrališta Zelena Laguna, problematiku koncesije i ograđivanja plaže na Picalu te problematiku zone Bujići - Žbandaj. Naglasili su kako je projekt sustava odvodnje Poreča najveći projekt u javnom sektoru na ovim prostorima, koji se sufinancira sredstvima iz europskih fondova koji će u konačnici građanima omogućiti pristup na kanalizacijsku mrežu, spriječiti ispuštanje otpadnih voda u more i omogućiti da se one pročišćene ponovno koriste.

- Naš najvažniji projekt je izgradnja nove škole na Finidi i proširenje postojeće područne škole u Žbandaju, dodala je Oplanić, naglasivši kako je poseban fokus njihovog rada bio na poticajnoj stanogradnji i razmatranju načina realizacije i privlačenja investitora u Grad Poreč, te se zahvaljuje koalicijskim partnerima isvima onima koji doprinose razvoju grada. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter