IDS: Mjesni odbori kao pokretači razvoja grada

Katja Meden, Valter Boljunčić i Robert Cvek (Snimio Milivoj MIJOŠEK)
Katja Meden, Valter Boljunčić i Robert Cvek (Snimio Milivoj MIJOŠEK)

Predstavnici gradske podružnice IDS-a Valter Boljunčić i Robert Cvek zajedno s predsjednicom Mjesnog odbora Stari Grad Katjom Meden predstavili su na konferenciji za novinare realizirane projekte unazad 60 dana od konstituiranja Vijeća mjesnih odbora Grada Pule. Ocijenili su da je glavni cilj rada svih mjesnih odbora transparentnost i kontinuirana suradnja s građanima kako bi svi mjesni odbori bili dodatna pokretačka snaga razvoja grada. Naglasili su da im je cilj otvorena i kontinuirana komunikacija s građanima koje su pritom pozvali da se javljaju sa svojim prijedlozima, sugestijama i kritikama, a sve kako bi kvaliteta života u gradskim četvrtima bila još bolja.

Predsjednik pulske podružnice Valter Boljunčić je kao jedan od najznačajnijih projekata istaknuo dovršetak radova ma izgradnji skate parka, rekavši da su time mladi dobili novo mjesto za druženje i sport. Izdvojio je i multifunkcionalno igralište na području Mjesnog odbora Valdebek koje je u završnoj fazi, najavivši otvaranje za desetak dana. Spomenuo je i radove na uređenju dječjeg igrališta u Japodskoj ulici kao i uređenje nogostupa s javnom rasvjetom na Valsalinama te dovršetak sanacije betonirane staze koja spaja ulice Ljudevita Posavskog i Kochove ulice. Uz to, Boljunčić je naglasio da će radovi na uređenju dječjeg igrališta u Vitasovićevoj ulici u Šijani biti gotovi u lipnju ove godine.

Predsjednik pulskog Gradskog vijeća Robert Cvek istaknuo je da građani moraju imati uvid gdje se i za što troše novci, dodajući da upravljanje Gradom započinje upravo u mjesnim odborima.

Predsjednica Mjesnog odbora Stari Grad Katja Meden osvrnula se na projekte unutar tog mjesnog odbora, izdvojivši dovršetak radova na popločavanju Fontičke ulice nakon čega će uslijediti postavljanje betonskih klupa i sadnja stabala. Naglasila je da su građevinski radovi na igralištu u Držićevoj ulici kod Osnovne škole Centar dovršeni te je trenutno u tijeku postupak preinake jednog dijela Starog grada u pješačku zonu.

Predsjednik pulskog IDS-a Valter Boljunčić ujedno je svima uputio čestitke povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada. - Koristim priliku i da čestitam svim našim sugrađanima Dan Grada Pule 5. svibnja, koji je oslobođen prije 71 godinu, a danas je otvoren i multikulturalan, u kojem jednako pravo imaju i manjina i većina, zaključio je Boljunčić. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter