IDS i za grb regije na novim registarskim oznakama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S obzirom da je u tijeku izrada idejnog rješenja za nove registarske oznake, IDS će uputiti Ministarstvu unutarnjih poslova prijedlog da se u novo vizualno rješenje, pored nacionalnog uvrsti i grb regija. IDS smatra kako bi uvrštavanje grba regije doprinijelo promociji regija i jačanju prepoznatljivosti. S druge strane, to je ujedno oblik iskazivanja regionalne pripadnosti.

- Nastavno na najavu MUP-a kako će se izdavati registarske oznake za sve gradove u Hrvatskoj, držimo kako uvrštenje grbova regije ima dodatni značaj. Naime, olakšalo bi i raspoznavanje s obzirom da će zbog velikog broja gradova čija se početna slova dupliraju, doći do zabune. Uvrštenje grba regije bi to uvelike pojednostavilo, smatra predsjednik IDS-a Boris Miletić navodeći kao primjer gradove Novigrad, Novu Gradišku, Novalju, Novi Marof i Novi Vinodolski.

Također, uvrštenje grba regije na registarske tablice imalo bi i promotivni značaj, posebice za turizam, kao što je slučaj u Austriji, gdje regionalni grbovi na registarskim tablicama znatno jačaju prepoznatljivost i doprinose promociji regija. (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter