I trčanjem se može pomoći životinjama


Udruga za zaštitu životinja "Ruka šapi", u suradnji s Udrugom mladih Velog Vrha "sVrha" i Pustolovno ekspedicijskim klubom "Into the Wild" organiziraju "Humanitarni giro za šapice", utrku za male i velike, dvonošce i četveronošce. Manifestacija će se održati danas na Velom Vrhu.

Kako doznajemo od voditeljice manifestacije Sanje Čubrilo, svima dobro poznat "mali giro" iskoristit će se za jednu humanitarnu i nenatjecateljsku trku. Okupljanje je zakazano u 19.30 sati na startu kod Parka mladih, odnosno preko puta antene. Tu će se prikupljati startnina odnosno dobrovoljni prilozi od svih koji su voljni sudjelovati.

- Sa 20, 30 ili 50 kuna, manje je bitno, sav prikupljeni novac ide na račun Udruge za zaštitu životinja "Ruka Šapi", veli Čubrilo i dodaje da se mogu donijeti i donacije u vidu hrane, ampula, povodaca i ostalih potrepština za pse i mačke. Kod starta će biti postavljen šator gdje će Udruga imati štand na kojem će se moći  kupiti majice i torbe, edukativne 3D knjižice "Priče iz svijeta šapa" i još neke sitnice. Po završetku utrke sudionici će se moći poslužiti vodom i voćem, kaže Čubrilo i napominje da uopće nije nužno da se otrči cijeli krug.

- Nije nužno niti trčati. Bitno je da prikupimo sredstva za pomoć napuštenih životinja, kojih je sve više, veli Čubrilo uz napomenu da su dobrodošli baš svi, bake, djedovi, klinci, klinceze, trkači, hodači, puzači, brzi, spori te, naravno, psi. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter