HZZO: Nismo odustali od naknada za sezonce

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Od početka godine brojni stalni sezonci u Istri pitaju se što je s njihovim naknadama koje im tijekom zime putem poticaja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje treba isplatiti ova ustanova te znači li njihova neisplata i ukidanje tih naknada. Neki od njih u očaju su se obratili i našoj redakciji jer naknade nije bilo četiri mjeseca, a kako kažu, stan i računi se moraju platiti, a da ne govorimo o drugim troškovima života. 
 
- Do kada tako? Živimo od mojih 2.000 kuna mjesečno što mi ostane kad mi skinu ovrhu. Tročlana smo obitelj, podstanari s kreditima... Ne mogu više ovako, piše nam jedna čitateljica čiji je suprug stalni sezonac u pulskom Arenaturistu. 
 
Hrvatski zavod za zapošljavanje tvrdi da od poticaja ovog tipa zapošljavanja, koji je zasad zaživio gotovo isključivo u Istri, nisu odustali. 
- Za ovu poticajnu mjeru zaprimili smo 61 zahtjev, od čega su 33 negativno riješena, a u dva zahtjeva poslodavci su sami odustali. Ostalih 26 zahtjeva za 343 osobe su sukladno uobičajenim propisanim procedurama obrađeni i u tijeku je isplata naknada o čemu će podnositelji zahtjeva biti obaviješteni. Ukupno je za uključivanje 343 osobe u mjeru Stalni sezonac izdvojeno oko 4,4 milijuna kuna. Zahtjevi za ovu mjeru se kontinuirano zaprimaju od početka godine i niti u jednom trenutku nisu bili predmet privremene obustave mjere, odgovaraju nam iz HZZO-a.(B. BAN)
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter