Humanitarna akcija na klizalištu Tivoli

Alen Maras, Lorena Lazarić Stefanović, Edo Ramić i Alfio Mejak (M. ANGELINI)
Alen Maras, Lorena Lazarić Stefanović, Edo Ramić i Alfio Mejak (M. ANGELINI)

U subotu 25. siječnja na klizalištu Tivoli održat će se humanitarna akcija s ciljem prikupljanja novca za projekt plivanja djece sa cerebralnom paralizom.

Akcija koju organiziraju Udruga cerebralne paralize Istarske županije i Sportski centar Tivoli počet će u 18 sati prodajom kupona Udruge po cijeni od deset kuna. S kuponom će se dobiti prigodan meni i piće, a od 20 sati uslijedit će glazbeni program koji će ondje upriličiti pulski bend In Vino Veritas te zbor članica Čitaonice kluba umirovljenika "Zlatne godine".

Kako je na novinarima rekla predsjednica Udruge cerebralne paralize Istarske županije dr. Lorena Lazarić Stefanović, namjera ove akcije je prikupiti novac za edukaciju instruktora plivanja prema Halliwickovom konceptu.

- Naime, ovaj projekt plivanja s našim članovima, kojih ima 20, provodimo već sedam godina, zimi u prostoru poliklinike Peharec, a ljeti u moru. Sredstva koja udruga dobiva iz proračuna Grada Pule, Istarske županije i Općine Medulin dovoljna su za pokrivanje najma bazena.

No, sada su nam potrebna sredstva za instruktore plivanja pa smo zajednički s direktorom Sportskog centra Tivoli Alenom Marasom došli na ideju za humanitarnu akciju. Nadamo se da će posjetitelji doći, učiniti nešto humano i pritom se zabaviti, rekla je Lazarić Stefanović.

Konferenciji su prisustvovali uvijek spremni za humanitarne akcije Alen Maras i Edo Ramić iz Sportskog centra Tivoli te Alfio Mejak iz benda In vino veritas koji, inače, ove godine obilježava 35. godišnjicu postojanja.

Valja naglasiti da su se svi u akciju uključili volonterski, stoga će bez naknade Sportski centar Tivoli osigurati prostor, hranu i piće, a In Vino Veritas svirku. Također, hokej klub Inline omogućit će besplatno klizanje za djecu s posebnim potrebama. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)  


Podijeli: Facebook Twiter