Hotele u mrtvoj sezoni spašavaju sportaši

Na netom obnovljenim nogometnim terenima Arenaturista u Medulinu održan je Arena Cup (Manuel ANGELINI)
Na netom obnovljenim nogometnim terenima Arenaturista u Medulinu održan je Arena Cup (Manuel ANGELINI)

S početkom godine počele su nešto masovnije pripreme sportaša u Istri, posebice nogometaša koji koriste brojne sportske terene u blizini većih hotela u Medulinu, Rovinju, Novigradu ili Umagu. Upravo su se te destinacije te njihovi hotelijeri okrenuli punjenju predsezone uz pomoć sportskih grupa koje tokom godine donose veći  broj noćenja te omogućuju toliko željeno produženje sezone. Iako do većih brojki treba još jako puno rada.

Ipak, da je to poželjan proizvod pokazuje i nedavna investicija pulskog hotelijera Arenaturista koji je obnovio šest svojih nogometnih igrališta u blizini novoobnovljenog hotela Belvedere koji je namijenjen upravo u pred i posezoni sportašima, napose nogometašima.

Novi uzlet Medulina

- Prošlogodišnja investicija u hotelu Park Plaza Belvedere sa 17 milijuna eura, te 300.000 tisuća eura u nogometni Sportski centar  samo su dio investicija koje su uključivale ulaganja u sportski sadržaj i ponudu unutar hotela,  ali i vanjsku sportsku infrastrukturu, tvrdi direktorica prodaje i marketinga Arenaturista Manueal Kraljević. Tom investicijom Arenaturist želi Medulinu koji je nekad bio posebno poznat po zimskim pripremama sportaša, napose nogometaša, vratiti stari sjaj.

Lani je tako u njihovim objektima ostvareno oko 16.000 noćenja, uglavnom od siječnja do svibnja. Nedavno su na 1. Međunarodnom nogometnom turniru ugostili šest prvoligaša iz Hrvatske, Slovenije, Srbije  te Bosne i Hercegovine. Turnir je trajao osam dana do protekle nedjelje, a nakon toga klubovi su dijelom nastavili sa pripremama. Osim nogometaša na njihovim se terenima već tradicionalno pripremaju olimpijski prvaci Sandra Perković te Primož Kozmus.

- Pula i Medulin imaju zasigurno velik potencijal, i to već tradicionalno. Poznato je da je Pula dala vrhunske  renomirane sportaše, te zahvaljujući tomu može se reći da je sportski grad sa sportskim sadržajima i ponudom ispred mnogih drugih mjesta u zemlji. Ipak za konkurentnost, najznačajniju ulogu imat će pravilna ulaganja u sportski turizam, kako u infrastrukturu, tako i same smještajne objekte. Prema sadašnjim trendovima, velik je potencijal za daljnji razvoj ponude različitih sportskih segmenta, od dvoranskih, pa kopnenih do vodenih sportova, tvrdi Kraljević.

Novigrad uložio pet milijuna kuna

Bujština je u zadnjih nekoliko godina svojim investicijama itekako postala na hrvatskom nivou konkurentna kad su u pitanju pripreme sportaša. U dizanje kvalitete sportskih terena, ali i smještaja uključili su se tamošnji hotelijeri te gradovi. Upravo sportska noćenja lani su im u predsezoni pomogla da nadvladaju loši početak glavne sezone.

Tako je novigradski hotelijer Laguna Novigrad u zadnjih nekoliko godina u sportsku infrastrukturu uložilo više od pet milijuna kuna. To se odnosi na novi nogometni teren s prirodnom travom te poboljšanje starog terena. Osim toga, uložili su značajan novac u veliku teretnu od 300 kvadrata sa 30-ak sprava, obnovili su unutarnji bazen, rekonstruirali su nekoliko teniskih terena te uredili male tribine i punkt s ponudom hrane i pića. Zimi su posebno interesantni nogometašima. Tako su lani ugostili više od 100 nogometnih momčadi.

- Oni su u našim objektima ostvarili znatan broj noćenja, a naročito ako uzmemo u obzir da se radi o zimskom turizmu,  odnosno samom početku predsezone. U usporedbi  s 2013. godinom bilježimo porast od gotovo 20 posto. Ukoliko u ukupnu statistiku uključimo sve sportove kao što su nogomet, tenis i biciklizam, tada smo u pred i posezoni 2014. godine ukupno ostvarili gotovo 30 tisuća sportskih noćenja, tvrdi nam predsjednica uprave ove tvrtke Zrinka Bokulić. (Barbara BAN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter