Hodanjem do zdravlja

Sandra Čakić Kuhar i Eleonora Kotiga Vas (C. B. GALIĆ)
Sandra Čakić Kuhar i Eleonora Kotiga Vas (C. B. GALIĆ)

Na današnjoj konferenciji za novinare predsjednica Kluba žena IDS-a Sandra Čakić Kuhar i glavna tajnica Eleonora Kotiga Vaš predstavili su humanitarnu akciju Kluba žena IDS-a "Hodanjem do zdravlja".

- Ovom humanitarnom akcijom želimo doprinijeti podizanju svijesti o važnosti kretanja i tjelesne aktivnosti, a hodanje i kretanje je jedan od najjednostavnijih načina rekreiranja. Akcija Hodanjem do zdravlja održavat će se slijedeća dva mjeseca, svake subote u drugom gradu. Akcija započinje ovu subotu u Umagu, a održat će se i u Pazinu, Rovinju, Buzetu, Poreču, Labinu i Puli, točnije na rtu Kamenjak. Također, akcija će imati i humanitarni karakter, jer će se pomagati u nabavi potrebne sportske opreme i rekvizita za one koji ih trebaju. Cilj ove akcije je okupljanje što većeg broja osoba koje će hodanjem i kretanjem prijeći određenu pješačku stazu od 7 do 10 kilometara. Kretanjem kilometri se pretvaraju u donaciju. U dogovoru sa sponzorima naše akcije, svaki učesnik, i svaki prijeđeni kilometar, se množe, pretvaraju u bodove i čine zbir. Jedan prijeđeni kilometar, puta jedna kuna, puta broj sudionika, jednako iznos kuna koje će sponzor donirati određenoj udruzi ili ustanovi u vidu opreme za rekreaciju. Od učesnika akcije se ne očekuju donacije ili kotizacije, već da svojim sudjelovanjem doprinesu ukupnim sredstvima. Stoga je važno da se što više osoba okupi jer više sudionika znači više novca za donaciju. Na kraju svake akcije, vidjet će se broj sudionika te će sponzor izravno donirati opremu dogovorenoj ustanovi, zaključila je Čakić Kuhar.

Glava tajnica Kluba žena Eleonora Kotiga Vaš kazala je da akcija "Hodanjem do zdravlja" započinje ove subote u 11 sati, a okupljanje je predviđeno ispred Pučkog otvorenog Učilišta u Umagu u 10.30 sati. Hodat će se lijepom šetnicom uz more, koja je asfaltirana i prikladna i za dječja kolica te za osobe s invaliditetom. Novac se prikuplja za troje djece s invaliditetom za koje će se od prikupljenih sredstava biti uplaćene članarine za terapijsko jahanje u konjičkom klubu "Katoro", a sponzori za akciju u Umagu su Težak d.o.o., Circolo Umag i 6. maj d.o.o. Umag. (C. B. GALIĆ)




Podijeli: Facebook Twiter