HEP traži da Krizmanić vrati plaće!

Valter Krizmanić (M. MIJOŠEK)
Valter Krizmanić (M. MIJOŠEK)

Slučaj Valtera Krizmanića, smijenjenog direktora Elektroistre, nije još završio. Naime, kako nam je rekla Lidija Džaja Moharić, glasnogovornica HEP-a, bivši čelni čovjek Elektroistre mora vratiti plaće koje je dobio dok je boravio na radnom mjestu za koje nema, kako se potvrdilo, odgovarajuću stručnu spremu.

"Sukladno Odluci o izvanrednom otkazu ugovora o radu HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. tražiti će se od gospodina Krizmanića povrat cjelokupnog iznosa koji mu je isplaćen s osnova plaće te ostalih primitaka ostvarenih prema Ugovoru o radu", izjavila je glasnogovornica Hrvatske elektroprivrede.

Nasljednik Valtera Krizmanića na čelu Elektroistre izabrat će se internim natječajem unutar tog javnog poduzeća.

"HEP-Operator distribucijskog sustava d.o.o. pokrenuo je postupak internog oglašavanja za direktora Elektroistre Pula te će novi direktor biti imenovan unutar HEP grupe", kaže Lidija Džaja Moharić.

Trenutačno tu dužnost obavlja pravnica Sabina Ambruš koja ima punomoć za vođenje tvrtke do imenovanja novog direktora. Sabina Ambruš do sada je radila kao voditeljica Službe za pravno-kadrovske i opće poslove u tom javnom poduzeću. Novi direktor Elektroistre, koji će zamijeniti privremenu voditeljicu Sabinu Ambruš biti će četvrta osoba koja vodi poduzeće u posljednjih godinu dana. U listopadu 2013. s tog mjesta smijenjen je dugogodišnji direktor Davor Mišković, te je na njegovo mjesto imenovan Valter Krizmanić. On je smijenjen u kolovozu ove godine, zbog lažne diplome "položene" u Sarajevu. (D. GRAKALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter