HDZ-ov vijećnik: Izložen sam političkom nasilju!

Sa sjednice Vijeća: Adriano Jakus, tajnik Ureda Grada Božo Jelovac i Dražen Prgić (V. HABEREITER)
Sa sjednice Vijeća: Adriano Jakus, tajnik Ureda Grada Božo Jelovac i Dražen Prgić (V. HABEREITER)

- Nada mnom se konstantno vrši političko nasilje i onemogućen mi je rad kao gradskom vijećniku, tvrdi HDZ-ov vijećnik u Poreču Dražen Prgić u priopćenju koje je poslao novinarima, ogorčen nakon nedavne sjednice Gradskog vijeća.

Podsjetimo, Prgić je na sjednici Vijeća protestirao te bez dozvole predsjednika Vijeća Adriana Jakusa izašao za govornicu, želeći postaviti vijećničko pitanje. Jakus mu je rekao da je vrijeme za vijećnička pitanja isteklo i oni koji ih nisu uspjeli postaviti za govornicom mogu to učiniti pisanim putem.

Prgić je uz povišene tonove inzistirao da postavi svoja pitanja i rekao da su to učinili svi vijećnici oko njega, a njemu da se namjerno brani, te da se neće maknuti dok ne postavi pitanja. Budući da se nije micao s govornice, Jakus je dao vijećnicima da glasanjem odluče hoće li Prgiću dati riječ ili ne, a kada su oni to većinom glasova odbili, no on nastavio postavljati pitanja, svi su ustali i uslijedila je pauza.

- Na prošloj sjednici Gradskog vijeća također mi nije dozvoljeno postavljanje pitanja pa sam se nadao da će mi ovoga puta to pravo biti omogućeno, jer su oba vijećnika Snježane Mekota postavila pitanje, isto kao i četiri vijećnika nezavisne liste Rodoljuba Kosića i četiri vijećnika IDS-a.

Predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus obrazložio je svoj čin istekom vremena za postavljanje vijećničkih pitanja. Po poslovniku o radu Gradskog vijeća aktualni sat traje 60 minuta. Neka onda Jakus objasni zašto - ako je već probijeno vrijeme aktualnog sata za 20 minuta - i ja nisam mogao iskoristiti svoje četiri vijećničke minute kad je bio moj red, kaže Prgić.

Dodaje da Jakus selektivno po naredbi svojih nadležnih bira tko će na Vijeću moći postavljat pitanja, a tko ne. Prgić vjeruje da su vladajući došli do saznanja o njegovim pitanjima. Htio je naime, pitati gradonačelnika o projektima prodaje NK Jadrana, starog nogometnog igrališta, prodaje zemljišta kraj dvorane Žatika i dugoročnog zakupa te dvorane te koje su sve osobe bile upućene u te za Grad važne projekte. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter